Uusimmat aurinkoenergiateollisuuden uutiset (toukokuu 2024)

· Alan uutisia,Tietoja aurinkosähköstä

Sisällysluettelo:

1. Italia kieltää aurinkopaneelien asentamisen maatalousmaalle

2. Irlanti käynnistää 20 miljoonan euron energiatutkimusrahaston

3. Alankomaat hyväksyy verkkomaksut kattopaneelijärjestelmien omistajille

4. Eurooppalainen konsortio pyrkii virtaviivaistamaan agrivoltaisten suunnittelua

5. Tutkimus paljastaa, että korkean albedon maapallon heijastimet lisäävät kaksisuuntaisen aurinkovoimalan saantoa jopa 4,5 prosenttia

6. Passiivinen aurinkoseurannan tuulilukko lisää energiantuotantoa

 

Italia kieltää aurinkopaneelien asentamisen maatalousmaalle

Italialainen hallitus on esitellyt asetuksen, joka kieltää suurten aurinkovoimaloiden perustamisen tuottaville maatalousmaille estääkseen aavikoitumista.

Maatalousministeri Francesco Lollobrigida korosti, että aurinkosähköjärjestelmien on oltava linjassa maatalouden toimintojen kanssa. Huoli maankäytön muutoksista ja tarve suojella maatalouden toimintoja ovat johtaneet aurinkoasennusten rajoituksiin maatalousalueilla.

Vaikka maatalousyrittäjille ja maatiloille on verohyötyjä, maahan asennettujen aurinkopaneelien perustaminen muuttaa maankäyttöä, mikä johtaa hallituksen rajoittamaan tällaista toimintaa. Sen sijaan agrivoltaiset laitokset ovat vapautettuja tästä kiellosta.

Vaihtoehtoisia paikkoja energiantuotannolle on edelleen saatavilla, mukaan lukien louhokset, kaivokset, valtion rautatiekäytävät, lentokenttäalueet, moottoritien suojavyöhykkeet ja teollisuusalueet, muiden muassa.

Lollobrigida varmisti, että vireillä olevat hankkeet suojataan hallituksen toimesta.

Hän korosti: "Oikeusvarmuus on ensiarvoisen tärkeää. Sääntelyt koskevat tulevia kehityksiä eivätkä taannehtivasti olemassa olevia hankkeita, joissa yritykset ovat jo tehneet laillisia investointeja."

Uudet määräykset ovat saaneet kritiikkiä paikalliselta aurinkosähköalan sektorilta.

Italialainen kauppakamari Italia Solare ilmaisi huolensa sanoen: "Hallituksen suunnitelma rajoittaa aurinkopaneeliasennuksia maatalousmaalle, kuten mainittiin ministerineuvoston tiedotustilaisuudessa, vaikuttaa tarpeettomalta ja sivuuttaa aiemmat sopimukset."

Sen sijaan italialainen maatalousjärjestö Coldiretti tuki aloitetta torjua suurten sijoitusrahastojen harjoittamaa spekulointia, mikä on vaarantanut maatalouden toiminnan. Järjestö on puoltanut sopivien sijaintien tunnistamista maahan asennettaville aurinkopaneelijärjestelmille.

Ihmiset poimivat vihanneksia aurinkopaneeleilla varustetun kasvihuoneen alla.

 

Irlanti lanseeraa 20 miljoonan euron energiatutkimusrahaston

Tänä vuonna Irlannin kestävän energian viranomainen (SEAI) paljasti 20 miljoonan euron hallituksen sijoituksen energia-alan tutkimus- ja innovaatiohankkeisiin. Tämä rahoitus on tarkoitettu erityisesti energia-alan tutkimus-, kehitys- ja demonstrointihankkeille auttamaan Irlantia siirtymään ympäristöystävällisempiin energialähteisiin. Vuodesta 2018 lähtien on toteutettu yli 240 projektia, joissa keskitytään pääasiassa alueisiin, kuten energi

Kaikkien hakemusten toivotaan tänä vuonna tukevan Irlannin siirtymistä puhtaaseen energiaan. Painopiste on 20 tietyn aiheen ympärillä, jotka on luotu SEAI:n, hallituksen osastojen ja virastojen yhteistyössä. Nämä aiheet koskevat alueita, kuten vähähiilinen lämpö ja virta, energiatehokkuuden parantaminen olemassa olevissa rakennuksissa, energian varastointi ja kestävät energiayhteisöt. Julkisia ja yksityisiä tutkimusorganisaatioita eri aloilta kannustetaan hakemaan rahoitusta ennen 13. kesäkuuta.

Ympäristöministeri Eamon Ryan korosti uusien teknologioiden ja ratkaisujen tärkeyttä kestävän, luotettavan ja edullisen energi

Irlanti pyrkii saavuttamaan 80% uusiutuvan energian osuuden markkinoillaan vuoteen 2030 mennessä, mukaan lukien 8 GW aurinkovoimaa. Vuoteen 2023 mennessä Irlannissa oli asennettuna 738 MW aurinkokapasiteettia. Keskeisiä kehityksiä ovat Irlannin suurimman akkuyksikön käynnistys ja kotienergialainan ohjelman käyttöönotto, joka edistää lämpöpumppujen, aurinkovoimalajärjestelmien ja aurinkovesilämmittimien käyttöönottoa.

Irlannin lippu

 

Alankomaat hyväksyy verkkomaksut kattotiilien aurinkovoimaloiden omistajille

Hollannin kuluttaja- ja markkinoavirasto (ACM) tarkasteli neljän energiayhtiön - Budget Energie, Vattenfall, Eneco ja Engie - omistamien aurinkopaneelien omistajille perimiä maksuja. ACM totesi nämä maksut oikeudenmukaisiksi.

Nämä maksut perustuvat korkeampiin osto- ja tasapainokustannuksiin sekä nettohyvityskustannuksiin, joita energiayhtiöiden on maksettava, kun asiakkailla on aurinkopaneeleja. ACM selitti, että nämä maksut eivät ole voiton tavoittelua vaan tasapainottavat alhaisempia hintoja asiakkaille, joilla ei ole aurinkopaneeleja.

Lisäksi sääntelyelin mainitsi, että aurinkopaneeleilla varustetut ihmiset kohtaavat monimutkaisia sopimuksia energiayhtiöiden kanssa, mikä vaikeuttaa vertailua ja parhaiden tarjousten valitsemista. ACM kehotti yrityksiä ja vertailualustoja yksinkertaistamaan sopimusten vertailua.

www.keuze.nl:n mukaan verkkomaksut voivat vaihdella 100 €:sta (107,81 dollaria) 697 €:oon riippuen aurinkopaneelijärjestelmän koosta. Vuonna 2023 hollantilainen aurinkomarkkina kasvoi 4,82 GW:lla, kuten "Nationaal Solar Trendrapport 2023" -raportissa todetaan Hollannin Uusi Energia (DNE) -tutkimuksessa. Asennukset kotitalouksiin edustivat noin 2,5 GW tätä uutta kapasiteettia, mikä on enemmän kuin 2,2 GW vuotta aiemmin.

PV-järjestelmät katolla

 

Eurooppalainen konsortio pyrkii virtaviivaistamaan agrivoltaisten suunnittelua

Eurooppalainen tiimi aloitti tänä vuonna kaksivuotisen tutkimushankkeen, jossa on 2 miljoonan euron budjetti viljelysatuimen, aurinkopaneelien tuotannon ja vedenkäytön tutkimiseksi maatiloilla. He haluavat käyttää löydöksiä luomaan uusia malleja ja ohjelmistoja.

Tutkimus sisältää ratkaisujen testaamista Euroopan pohjoisissa maissa käyttäen sekä yläpuolisia aurinkopaneeleja että maahan asennettuja järjestelmiä. He tarkastelevat aurinkopaneeleiden sijoittamista eri tavoin viljelysrivien väliin. Tutkimus ottaa myös huomioon, kuinka paljon vettä käytetään.

He tekevät ohjelmiston, joka voi sekoittaa erilaisia viljelykasveja ja aurinkopaneeliasetuksia. Tämä ohjelmisto sisältää karttatoiminnon maatalouteen aurinkopaneeleilla ja auttaa arvioimaan viljan ja energiantuotannon.

Se toimii yhdessä Glint Solarin Norjasta valmistaman alustan kanssa, jonka kehittäjät käyttävät aurinkoprojektien suunnitteluun ja suunnitteluun yhdessä. Jotkut tutkimustulokset jaetaan julkisesti.

Tähän projektiin osallistuva ryhmä koostuu Glint Solarista Norjassa, Kilowattsolista Ranskasta (ranskalainen asiantuntija, joka yhdistää maatalouden ja aurinkoenergian), Tanskan uusiutuvista energioista (yritys, joka työskentelee aurinkoprojektien parissa) ja Fraunhoferin aurinkoenergian instituutti Saksasta (Fraunhofer ISE).

Kilowattsolin toimitusjohtaja Xavier Daval korosti, että kun käytetään maata sekä aurinkopaneeleihin että maanviljelyyn, sen pitäisi auttaa ratkaisemaan ongelmia eikä pahentaa niitä.

Tämä projekti on yksi Euroopan viimeisimmistä pyrkimyksistä tutkia, kuinka aurinkopaneeleja voidaan käyttää maatalousmaalla. Esimerkiksi Saksassa Fraunhofer ISE kokeilee aurinkopaneeleiden käyttöä antamaan varjoa nuorille puille. Ranskassa he työskentelevät maanviljelijöiden voittojen parantamiseksi tuottamalla aurinkoenergiaa tietyillä viljelykasveilla ja käyttämällä aurinkoteknologiaa oliivinviljelyksen parantamiseksi.

 

Tutkimus paljastaa, että korkean albedon maapallon heijastimet lisäävät kaksipuolisten aurinkovoimalaitosten tuottoa jopa 4,5%

Kanadan Ottawan yliopiston tutkijat tutkivat, miten erityisen peilin käyttäminen maassa voi lisätä sähköntuotantoa suurissa aurinkovoimaloissa, joissa on kaksipuoliset paneelit. He havaitsivat, että tämä peili voi saada voimalan tuottamaan jopa 4,5% enemmän sähköä. Pää tutkija Mandy Lewis sanoi, että näiden peilien on tärkeää sijoittaa suoraan aurinkopaneelien alle parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Tämä tutkimus on erityisen tärkeää Kanadalle, koska kaupungit kuten Ottawa ja Toronto ovat peitetty lumella useita kuukausia vuodessa.

Tutkimus tehtiin 75 kW aurinkopaneelijärjestelmällä, joka seuraa auringon liikkeitä Coloradossa. He testasivat yhtä erityistä aurinkopaneeliriviä, joka voi imeä valoa molemmilta puolilta, keräämällä tietoja joka minuutti neljän kuukauden ajan nähdäkseen, kuinka paljon voimaa ne tuottivat joka 15. minuutti.

He käyttivät erityistä peilimateriaalia Saksasta, joka heijastaa paljon valoa eikä vahingoitu auringosta. Testaamalla viittä eri tapaa sijoittaa nämä peilit he havaitsivat, että koko maan tai osan siitä suoraan aurinkopaneelien alla peittäminen toimi parhaiten kuin laittaminen niiden väliin.

Vertaamalla, kuinka hyvin aurinkopaneelit toimivat peilien kanssa ja ilman niitä, he näkivät, että näiden peilien lisääminen lisäsi vuotuista aurinkoenergian määrää 8,6%:lla ja sai järjestelmän tuottamaan jopa 4,5% enemmän sähköä. He havaitsivat, että peilien sijoittaminen suoraan aurinkopaneelien alle oli paras tapa saada niistä eniten irti, riippumatta niiden koosta.

Kun he selvittivät, kuinka paljon rahaa näiden peilien asentaminen maksaisi, he totesivat, että se voisi olla 2,50-4,60 dollaria neliömetriä kohden. He totesivat myös, että peilien tuottaminen riippuu siitä, minne ne sijoitetaan ja kuinka aurinkoista on, ja kehottivat välttämään niiden käyttöä paikoissa, joissa aurinkoenergia saattaa olla liian voimakasta järjestelmälle. Tutkimus on hyödyllinen Kanadan kaltaisille maille ja paikoille, joissa on pilvinen sää, sillä se osoitti, että teho kasvoi enemmän Seattlen kaltaisissa pilvisemmissä kaupungeissa kuin Tucsonin kaltaisilla kuivemmilla alueilla. Toisessa Ottawan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa otettiin käyttöön uusi menetelmä, jolla voidaan mitata, miten hyvin nämä erityiset aurinkopaneelit toimivat, ottamalla huomioon, millaisella maaperällä ne ovat.

Peilimateriaalin asettaminen aurinkosähkömoduulien alle sähköntuotannon lisäämiseksi

 

Passiivinen aurinkoenergian seuraaja tuulen varastointi lisää energiantuotantoa

Kun tuulee kovaa, suuret aurinkovoimalat siirtävät osiaan turvalliseen asentoon vahinkojen välttämiseksi ja korjausaikojen lyhentämiseksi. Voimakkaat tuulet voivat saada aurinkopaneelit tärisevän ja kääntymään, mikä voi aiheuttaa pieniä halkeamia, taivutuksia tai jopa rikkoutumisia.

Mutta laitteiden säilyttäminen turvallisessa asennossa voi johtaa vähemmän sähkön tuotantoon, koska ne eivät voi seurata aurinkoa aktiivisesti kuten jotkut järjestelmät tekevät. Array Technologies, yritys, joka valmistaa aurinkoenergian seurantajärjestelmiä, työskenteli insinööritoimiston nimeltä DNV kanssa tutkiakseen erilaista tapaa liikuttaa laitteita tuulessa, kutsuttuna passiiviseksi varastoinniksi. He tutkivat, kuinka paljon energiaa menetetään eri tavoin siirtämällä seurantajärjestelmiä tuulessa ottaen huomioon asioita, kuten kuinka nopeasti tuuli puhaltaa ennen kuin ne liikkuvat, mistä suunnasta tuuli tulee, kuinka kauan ne pysähtyvät, tarvittava nopeus liikkeelle lähtöön, kulma, jolla ne liikkuvat ja suunta, jossa ne liikkuvat.

Arrayn passiivisessa järjestelmässä suurin osa aurinkopaneeliriveistä jatkaa auringon seuraamista normaalisti, vaikka tuuli pysäyttäisi ne. Simuloimalla tuulista päivää DNV:n kanssa Array havaitsi, että vain jotkut ulommaiset rivit ja 17% sisäisistä riveistä lakkasivat seuraamasta niiden pitäisi. Toisaalta aktiivinen järjestelmä siirtää kaikki paneelit pois siitä, missä aurinko paistaa, kun tuuli ei ole liian voimakasta, ottamatta huomioon tuulen suuntaa.

Tutkimus osoitti, että ero energian menetyksessä passiivisten ja aktiivisten järjestelmien välillä oli suuri. Passiivinen menetelmä aiheutti vain 0,05% vuotuisen energian menetyksen, kun taas perinteinen aktiivinen tapa aiheutti keskimäärin 2,8%:n vuotuisen menetyksen. DNV:n mukaan tavanomainen aktiivijärjestelmä voi johtaa jopa 4,3% vuotuiseen energian menetykseen.

Raportissa mainittiin, että kalliit sääilmiöt, erityisesti tuuleen liittyvät, ovat lisääntyneet. Tuuleen liittyvät tapahtumat ovat nyt yksi suurimmista syistä suuriin vakuutuskorvauksiin viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana. Arrayn passiivinen tuuliliikkeiden teknologia auttaa ei vain vähentämään näitä riskejä pitämällä järjestelmän toimintakunnossa tuulisina aikoina, vaan myös helpottaa ennustamaan kuinka paljon energiaa tuotetaan.

Sekä Array Technologiesin DuraTrack että OmniTrack -tuotteet sisältävät passiivisen talletustekniikan.

Passiivinen aurinko Tracker

Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten aurinkopaneelien valmistukseen vuodesta 2008. Balcony Solar Power Stationin lisäksi Maysun Solar tarjoaa laajan valikoiman täysin mustia, mustakehyksisiä, hopeisia ja lasi-lasi-aurinkopaneeleja, jotka hyödyntävät puolikkaat, MBB, IBC ja HJT -tekniikoita. Nämä paneelit tarjoavat erinomaista suorituskykyä ja tyylikkäitä muotoiluja, jotka sulautuvat saumattomasti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar onnistui perustamaan toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia ​​suhteita erinomaisiin asentajiin lukuisissa maissa! Ota meihin yhteyttä viimeisimmistä moduulitarjouksista tai muihin aurinkovoimaa koskeviin kyselyihin. Olemme innoissamme auttamaan sinua.

 

 

 

Referenssi:

Thompson, V. (2024, May 6). European Consortium seeks to streamline agrivoltaics design. Pv Magazine Internationa. https://www.pv-magazine.com/2024/05/06/european-consortium-seeks-to-streamline-agrivoltaics-design/

Matalucci, S. (2024, May 7). Italy bans PV from agricultural land. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/05/07/italy-bans-pv-from-agricultural-land/

Bellini, E. (2024, May 8). Research shows high-albedo ground reflectors increase bifacial solar plant yield by up to 4.5%. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/05/08/research-shows-high-albedo-ground-reflectors-increase-bifacial-solar-plant-yield-by-up-to-4-5/

Kennedy, R. (2024, May 8). Passive solar tracker wind stowing boosts energy production. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/05/08/passive-solar-tracker-wind-stowing-boosts-energy-production/

Jowett, P. (2024, May 9). Ireland launches €20 million fund for energy research. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/05/09/ireland-launches-e20-million-fund-for-energy-research/

Bellini, E. (2024b, May 10). Netherlands approves grid fees for rooftop PV system owners. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/05/10/netherlands-approves-grid-fees-for-rooftop-pv-system-owners/

 

Suosittele lukemista: