Hyötysuhde on aina avainasemassa aurinkosähköteollisuudessa, mutta kennojen hyötysuhteen kasvaessa sarjapiirin virran kasvun aiheuttamat suuremmat resistiiviset tehohäviöt ovat johtaneet pullonkaulaan akkumoduulien kehityksessä. Tämä on johtanut pullonkaulaan akkumoduulien kehityksessä. Häviöiden vähentämisestä on tullut avain tehokkuuden parantamiseen, ja siksi on syntynyt puolikennomoduulitekniikka.
Laserleikkaustekniikka
Puolikennotekniikassa käytetään yleensä laserleikkausta, jolla kenno leikataan kahteen identtiseen puolikkaaseen kohtisuoraan kennon pääverkkolinjaa vastaan, jotka sitten hitsataan sarjaan. Virta muutetaan puoleen alkuperäisestä samalla kun lähtöjännite säilyy samana, mikä vähentää merkittävästi tehohäviötä.
Ulkopuolelta katsottuna uskon, että pystyt näkemään eron puolikennomoduulien välillä. Sarja-paralleelirakenteisen rakenteen suunnittelun vuoksi moduuli on jaettu kahtia pituussuunnassa, mikä vastaa kahta rinnakkain kytkettyä pientä moduulia, jossa virta vedetään moduulin takaosasta keskellä olevan nieluliuskan kautta ja ohjataan virtaa käyttävään laitteeseen kolmiosaisen liitäntäkotelon kautta.
Tärkeimmät aurinkosähköteollisuudessa käytettävät leikkauslaitteet ovat timanttileikkauskoneet ja laserleikkauskoneet. Laserkaiverruksesta on tullut valtavirtaa laserleikkauksen suuremman tehokkuuden ja "rikkomattoman leikkaustekniikan" tulon ansiosta.
Perinteinen laserrajaustekniikka, jota hallitsevat laser ja mekaaninen viilto, on vaurioitumisasteeltaan korkeampi kuin rikkomattoman leikkaustekniikan, ja se on altis leikkauspölylle.
Rikkomaton leikkaustekniikka nostaa saantoasteen yli 99 prosenttiin ja perustuu periaatteeseen, jonka mukaan laserilla ja jäähdytysjärjestelmällä murtuu solu lämpöjännityksen ja nopean jäähdytyksen alaisena, jolloin murtuma laajenee tasaisesti leikkaussuunnassa.
Puoliarkkileikkausprosessin kulku
Puolikantoleikkaus jakautuu yleensä neljään vaiheeseen: lataus, leikkaus, tarkastus ja keräys, ja sen suorittamiseen tarvitaan 1-2 henkilöä.
Puolikkaita leikattaessa parametrit, kuten laserteho ja raaputusnopeus, on asetettava puolikkaan koon, paksuuden, vääntymisen ja kapasiteettivaatimusten mukaan. Kun asetukset on tehty, operaattori syöttää kootut kennot koneeseen ja kuljettaa kennot laserleikkauspöydälle robottivarren ja kuljetinhihnan avulla.
Pöydässä on ilmareiät, jotta kennojen vakaus voidaan varmistaa leikkausprosessin aikana. Tyhjiöpumppu kytketään päälle, ja kennot adsorboidaan ja kiinnitetään konsoliin. Leikkauksen jälkeen solut tarkastetaan, ja läpäisevät ja läpäisemättömät solut käsitellään erikseen. Puolikennojen leikkaus on kosketukseton prosessi, joka estää kennojen vaurioitumisen ja saastumisen.
Mitkä ovat puolikennoakkujen edut?
1. Pienemmät kennot vähentävät vastuksen kulutusta ja parantavat aurinkosähköisen muuntamisen tehokkuutta.
2. Pienempi varjostuspinta-ala vähentää varjostettujen aurinkokennomoduulien lämpenemisestä johtuvien kuumien pisteiden riskiä.
3. Sarja- ja rinnakkaispiirien suunnittelu vähentää epäjohdonmukaisesta kennojen suorituskyvystä johtuvia moduulin virran epäsuhtahäviöitä.
4. Suurempi rakoalue kennojen välillä mahdollistaa valon toissijaisen heijastumisen moduulin sisällä, mikä parantaa optista hyödyntämistä.
Maysun Solarilla, joka on aurinkosähkömoduulivalmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, on myös laaja valikoima puolikennomoduuleja, jos olet kiinnostunut, voit napsauttaa alla olevaa painiketta saadaksesi lisätietoja tuotteistamme tai ottaa yhteyttä meihin WhatsAppin kautta.