PV-sähköntuotanto käyttää aurinkovaloa ja aurinkokennoja valoenergian muuntamiseen sähköenergiaksi.. PV-sähköntuotanto koostuu kolmesta pääosajärjestelmästä: PV-ryhmä, DC-AC-muunnin (invertteri) ja akkuenergian varastointijärjestelmä.
PV Power Generation on järjestelmä, joka käyttää valosähköistä vaikutusta auringosta tulevan energian muuttamiseksi sähköksi.Tämä prosessi perustuu aurinkokennon vaikutukseen.
Aurinkopaneelien avulla se muuttaa valon suoraan tasavirraksi. Sitten muunnin muuttaa tämän tasavirran vaihtovirtalähteeksi. Verkko tai muut sähköä tarvitsevat paikat käyttävät tätä vaihtovirtaa.
Erityisesti PV-moduuli on useista aurinkopaneeleista koostuvan PV-ryhmän ydinosa.Kun auringonvalo osuu aurinkopaneeliin, fotonit voivat virittää elektroneja muodostaen sähkövirran.
Paneelit on yhdistetty anodin ja katodin välisillä johtimilla.Ne kootaan sarjaan tai rinnan PV-ryhmän muodostamiseksi.Virta johdetaan invertteriin kaapelin kautta muuntamista varten.
Invertterit muuttavat aurinkosähköryhmän tekemän tasavirran vaihtovirraksi, jotta sitä voidaan käyttää kotona, yrityksessä tai sähköverkossa. Joissain tapauksissa aurinkosähköryhmien tuottama sähköenergia on varastoitava teollisuuspinoihin. Joten , PV-paneelit yhdistetään usein energian varastointijärjestelmiin, jotta ne voivat edelleen lähettää sähköä verkkoon yöllä tai huonolla säällä.
PV-sähköntuotantoon tarvittavat päälaitteet sisältävät:
1. PV-paneelit: muuntaa auringonvalon tehokkaasti sähköksi.
2. Invertteri: Muuntaa tasavirran AC-virraksi sisätilojen tehovaatimusten täyttämiseksi.
3. Akkuenergian varastointijärjestelmä: Se voidaan valita todellisten tarpeiden mukaan PV-sähköntuotannon energian varastoinnin toteuttamiseksi.
4. Kannatin ja runko: PV-paneelien asennukseen käytetty tukikehys ja tukirakenne.
5. Kaapelit ja kytkentärasiat: liitä ja lähetä aurinkopaneelit, invertterit ja akkuenergian varastointijärjestelmät.
PV-sähköntuotannon laskemiseksi meidän on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin ryhmän asennettu kapasiteetti, auringonvalon aika ja lämpötila. PV-sähköntuotannon laskentakaava on: PV-sähköntuotanto = aurinkosähköjärjestelmän asennettu kapasiteetti kertaa auringon kokonaissäteily kertaa generaattorin tehokkuus PV-moduulit.
Auringon säteilyn kokonaismäärä voidaan arvioida maantieteellisen sijainnin__ ja säätietojen perusteella.. PV-moduulien sähköntuotannon hyötysuhde riippuu aurinkopaneelien suunnittelusta ja laadusta.
Aurinkosähköntuotanto on aurinkovoimalaitoksen tuottaman sähkön kokonaismäärä, joka mitataan yleensä kilowattitunteina (kWh).
Peruskaava aurinkoenergian tuotannon laskemiseen on:
PV-sähköntuotanto = aurinkopaneelien asennettu kapasiteetti × auringon kokonaissäteily × aurinkosähkömoduulien sähköntuotannon hyötysuhde
PV sähköntuotanto selitetään seuraavasti:
PV-paneelien sijoitettu kapasiteetti: aurinkovoimalaan sijoitetun aurinkosähköpaneelin koko, mitattuna yleensä watteina (W), esim. 10 kilowatin aurinkosähkövoimala on 10 000 wattia.
Auringon säteilyn intensiteetti: Auringon säteilyn innsiteetti tarkoittaa vastaanotettua aurinkoenergiaa aikayksikköä kohti yhdysvaltalaista aluetta kohti Gy vastaanotettua tuntia kohti pinta-alayksikköä (KWH/M2/H) Auringon säteilyn intensiteetti riippuu tekijöistä, kuten maantieteellisestä sijainnista, vuodenajasta , sää ja aika.
PV-moduulien tehokkuus: PV-moduulin hyötysuhde osoittaa sen kyvyn muuntaa aurinkoenergiaa sähköksi PV-moduulin hyötysuhde ilmaistaan yleensä prosentteina, mikä osoittaa tulevan auringonvalon muuntamisen sähköksi Eri tyyppisissä aurinkosähkömoduuleissa on erilaisia tehokkuustasot, tyypillisten hyötysuhteiden ollessa 15–20 prosenttia.
Asennettu aurinkosähköjärjestelmän kapasiteetti: aurinkosähköjärjestelmän asennettu kapasiteetti tarkoittaa järjestelmään asennettujen aurinkopaneelien kokonaistehoa, joka ilmaistaan yleensä kilowatteina (kW) tai megawatteina (MW) Asennettu kapasiteetti riippuu lukumäärästä PV-paneeleista ja kunkin paneelin tehosta.
Sähköntuotantoaika: Sähköntuotantoaika tarkoittaa aikaa, jolloin aurinkosähköjärjestelmä todella toimii ja tuottaa sähköä. Se voi olla tunteja päivässä tai tunteja vuodessa riippuen tarpeistasi ja tavoitteistasi. Tuotantoaikaan vaikuttavat sää, vuodenaika, järjestelmä huolto ja puhdistus ja muut tekijät.
Sähköntuotantokaavassa on kiinnitettävä huomiota:
Tämä kaava on yksinkertaistettu laskentamenetelmä, jossa otetaan huomioon vain perustekijät. Tosielämän sovelluksissa on otettava huomioon muun muassa lämpötilan vaikutus aurinkopaneeleihin, varjostus, kallistuskulma, alueen käyttö ja järjestelmähäviöt. tarkempia arvioita sähköntuotannosta.
Esimerkki sähköntuotannon kaavasta:
Aurinkovoimalaitoksen asennettu kapasiteetti on 100 kilowattia, keskimääräinen auringon kokonaissäteily tällä alueella on 1500 kWh/m2/vuosi ja aurinkosähkömoduulien tehontuotannon hyötysuhde on 18%. Näin saat selville kuinka paljon se tuottaa sähköä. joka vuosi:
PV sähköntuotanto = 100kW × 1500kWh/m2/vuosi × 18% = 27000kWh/vuosi
Siksi tämä aurinkovoimala pystyy tuottamaan 27 000 kWh Todelliseen sähköntuotantoon vaikuttavat todellisen käytön tekijät, kuten sää, lämpötila, häviö, komponenttien ikääntyminen jne.
Aurinkosähkömoduulien valmistajana, jolla on 15 vuoden ammatillinen kokemus, Maysun Solar voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleja. Napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi yhteyttä ja pyytääksesi tuotetarjouksen.
Saatat pitää myös: