Energiakriisi on nostanut kotitalouksien energialaskut pilviin, ja yhä useammat kotitaloudet etsivät keinoja säästää sähkölaskuissa. Monet haluavat asentaa aurinkopaneelit kotinsa katolle, mutta entä ne vuokralaiset tai asunnon omistajat, joilla ei ole omaa kattoa? Aurinkosähkö, eli ensimmäinen vaihtoehto. Käyttämällä omaa pientä parvekettasi minifotovoimalaitoksen rakentamiseen, jopa pienessä mittakaavassa, voit pienentää jatkuvia sähkökuluja pitkällä aikavälillä. maysun on koonnut tämän artikkelin, jossa kerrotaan minifotovoimalaitoksista parvekkeilla!
Mitä on parvekkeella tapahtuva aurinkosähköistys?
Hajautetun PV:n kehittämistä kaupungeissa rajoittavat usein kattoresurssit. Hajautettujen PV-voimaloiden rakentamiseksi on syntynyt erilaisia PV-sovellusmalleja. Parvekkeella tapahtuva aurinkosähkövoimantuotanto on hiljattain syntynyt uusi malli, jossa käytetään parvekeresursseja aurinkosähkövoimantuotantojärjestelmien sijoitteluun.
Parvekkeilla tapahtuvan aurinkosähkötuotannon etuna on, että erillisiä kattoresursseja ei tarvita asuinrakennuksissa tai kerrostaloissa. Rakennuksen päärakennetta vahingoittamatta aurinkosähkömoduulit asetetaan parvekkeelle talon ulkopuolelle, ja niitä voidaan tietysti asentaa seinille, terasseille, puutarhoihin, vain muutamalla palalla. Sen lisäksi, että se vie vain vähän tilaa, se myös hyödyntää rakennuksen resursseja täysimääräisesti ja toteuttaa arkkitehtuurin, ympäristönsuojelun, energiansäästön, sähköntuotannon ja käytännöllisyyden yhdessä, ja se on helpompi puhdistaa ja ylläpitää.
Mitä edellytyksiä parvekkeelle asennettavien aurinkosähköpaneelien on täytettävä?
Kyseessä on yleensä verkon ulkopuolinen sähköntuotanto. Niin kauan kuin parvekkeesi on etelään päin, voit rakentaa tämän "parvekevoimalaitoksen", mutta se soveltuu tietysti myös lounaaseen tai kaakkoon päin oleville parvekkeille. Järjestelmän koko määrittää suorituskyvyn ja lopulta kustannukset, ja tuotetun sähkön määrä riippuu asennettujen aurinkopaneelien määrästä ja tehotasosta.
"Parvekevoimalaitoksen" asentamiseen on erilaisia tapoja, jotka edellyttävät paneelien kallistuskulman säätämistä sijainnin leveysasteen mukaan sekä parvekkeen kantavuuden huomioon ottamista. Yleisesti seinään asennettavat paneelit sijoitetaan seinän suuntaisesti, kallistetaan seinään nähden, tai ne voidaan sijoittaa suoraan keskelle parveketta pyörillä varustettujen telineiden avulla tai asentaa ulkonevana katoksena.
Tuotettu sähkö on ohjattava seinäpistorasiaan - älä käytä jatkojohtoja tai pistorasioita. Kuluttajansuojaliitto kehottaa jokaista aurinkosähköjärjestelmää asentavaa kotitaloutta tarkistamaan kotivakuutuksensa kattavuuden ja kysymään, voidaanko aurinkosähköjärjestelmä sisällyttää olemassa olevaan vakuutussopimukseen.
Tammikuussa 2023 Saksan VDE ehdottaa, että parvekkeella sijaitsevien aurinkosähköjärjestelmien asennusta ja käyttöä koskevia kynnysarvoja yksinkertaistetaan siinä toivossa, että tämäntyyppiset aurinkosähköjärjestelmät yleistyvät tulevaisuudessa. Eräs osavaltio on jopa päättänyt myöntää tukia, jotta asukkaat voivat asentaa parvekkeilleen mini-aurinkojärjestelmiä.
Italiassa teho on rajoitettu alle 800w:iin ilman lupaa, mutta joitakin määräyksiä on noudatettava.
Parvekkeiden aurinkosähkön edut ja haitat
Tällä uudella parvekkeella sijaitsevan aurinkosähkön mallilla on sekä etuja että haittoja asennetun kapasiteetin osalta verrattuna muihin kattohankkeisiin.
Edut:
1. Pieni koko ei vie tilaa, aurinkosähkömoduulit voidaan asentaa parvekkeille, seinille jne. talon ulkopuolelle.
2. matala kynnysarvo, ei tarvitse lähes lainkaan isännöintilupaa (joissakin maissa on otettava yhteyttä isännöitsijään).
3. Aurinkopaneelit, joissa on nelipyöräinen tuki, jota voidaan siirtää ja säätää parhaaseen auringonvalon suuntaan (retkeilyä varten).
4. Voidaan käyttää sähkökatkoksen sattuessa
5. Helppo huoltaa ja puhdistaa
6. Edulliset kustannukset
Parvekkeelle asennettavassa aurinkosähköjärjestelmässä on monia etuja, mutta siihen liittyy myös joitakin varoituksia:
1. Pienillä aurinkosähköjärjestelmillä ei voida taata koko asunnon päivittäisen energiantarpeen kattamista, ja asennusten pieni määrä johtaa pieneen tehoon.
2. Seinään asennettavat aurinkopaneelit vaativat ammattimaisen rakentajan, ja niiden asennukseen liittyy suuri riskikerroin.
Maysun Solarilla, aurinkosähkömoduulien valmistajalla, jolla on 15 vuoden kokemus, on paikallisia varastoja 13 maassa, kuten Saksassa, Alankomaissa, Puolassa, Unkarissa ja Italiassa, ja se voi toimittaa sinulle lähimmät aurinkosähköpaneelit. Ota meihin yhteyttä nyt ja pyydä tarjous. Luota meihin, se on sen arvoista!