Mitkä ovat yleisiä vikoja, joita voi esiintyä aurinkosähkömoduuleja käytettäessä?

· Tietoja aurinkosähköstä

Moduulien viat

broken image

1. Kuuman pisteen vaikutus

Tämä viittaa tiettyyn tilaan, aurinkosähkömoduulin sarjan haarapiirin sähköntuotantotilassa on estetty tai viallinen alue käytetään kuormituksena, kuluttaa muuta valon tuottamaa energiaa, mikä johtaa paikalliseen ylikuumenemiseen, tämä ilmiö tunnetaan nimellä aurinkosähkömoduuli "hot spot -vaikutus".

Ratkaisu:

  • Minimoi lasin taivutus moduuleja käsiteltäessä.
  • Tarkista säännöllisesti moduulin pinta, ettei siinä ole vieraita esineitä, jotka tukkivat sitä.
  • Tarkista säännöllisesti aurinkopaneelin liitäntäkotelon ohitusdiodi ja lämpötilatesti.
  • Pidä aurinkomoduulin pinta puhtaana.
broken image

2. Aurinkomoduulin liitäntäkotelon vikaantuminen

Aurinkomoduulit toiminnassa, liitäntäkotelon diodin rikkoutuminen lämpö palaa menetys, lähentyminen avoimen hitsin palaminen ja vakavat tapaukset koko liitäntäkotelon palaminen, ei tehon tuottaminen

Ratkaisu:

  • Suosittelee, että liitäntäkotelo varustetaan jatkoliitäntälohkolla.
  • Erilaisten diodispesifikaatioiden asentaminen, voit aina muuttaa liitäntärasian maksimikäyttövirtaa.
  • Ehdottaa, että liitäntäkotelon kanteen asennetaan ilmaohjausventtiili, jota käytetään liitäntäkotelon sisäisen lämmön viemiseen, tai lisätään jäähdytyselementti.
  • Tarkista säännöllisesti liitäntäkotelon käyttöolosuhteet ja tee lämpötilatestejä.

Vaihtosuuntaajan viat

broken image

1. Ei näyttöä invertterin näytössä

Analysoi vika, DC-tuloa ei ole, invertterin LCD-näytössä on DC-virta, voi olla, että DC-kytkin ei ole suljettu tai jossakin komponentissa on oikosulku.

Ratkaisu:

Mittaa invertterin DC-tulojännite yleismittarin jännitevälineellä. Kun jännite on normaali, kokonaisjännite on kunkin ryhmän jännitteen summa. Jos jännitettä ei ole, sinun on testattava DC-kytkin, liittimet, kaapeliliittimet ja komponentit vuorotellen, jotta näet, ovatko ne normaalit. Jos kyseessä on monitiekomponentti, joka on testattava erikseen ja kytkettävä erikseen.

Jos taajuusmuuttajaa käytetään jonkin aikaa eikä syytä löydy, taajuusmuuttajan laitteistopiiri on viallinen, ota yhteyttä yrityksen myynnin jälkeiseen myyntiin.

2. Invertterin laitteistovika

Invertterin piirilevy, tunnistuspiiri, virtapiiri, viestintäpiiri ja muut piirit ovat viallisia tai tuuletin tai puhallin on viallinen.

Ratkaisu:

Jos edellä mainittu laitteistovika ilmenee invertterissä, irrota kaikki DC- ja AC-liitännät ja anna invertterin sammua yli 30 minuutin ajan. Jos voit palauttaa sen itse, jatka käyttöä, jos et, ota yhteys myynnin jälkeiseen tekniseen asiantuntijaan. Sinun on puhdistettava invertteri säännöllisesti normaaliaikana ja tehostettava invertterin toiminnan valvontaa.

broken image

Järjestelmän lähtöteho ei saavuta ihanteellista tehoa

PV-laitoksen lähtötehoon vaikuttavat monet tekijät, kuten auringonsäteilyn määrä, aurinkokennomoduulien kallistuskulma, pöly- ja varjoesteet sekä moduulien lämpötilaominaisuudet.

Yleisiä ratkaisuja järjestelmän vääränlaisesta kokoonpanosta ja asennuksesta johtuvaan järjestelmän alhaiseen tehoon ovat seuraavat

  • Tarkista kunkin moduulin tehon riittävyys ennen asennusta.
  • Säädä moduulien asennuskulmaa ja suuntausta.
  • Tarkista komponentit varjojen ja pölyn varalta.
  • Tarkista, että jännite on jännitealueella, kun komponentit on kytketty sarjaan, liian alhainen jännite vähentää järjestelmän tehokkuutta.
  • Tarkista ennen useiden säikeiden asentamista kunkin säikeen avoimen piirin jännite, ero ei saa ylittää 5 V. Jos jännite on väärä, tarkista johdotukset ja liittimet.
  • Asennusta voidaan käyttää erissä, kirjaa kunkin ryhmän teho, kun kutakin ryhmää käytetään, säikeiden välinen tehoero ei saisi ylittää 2 %.
  • Asennuspaikka ei ole hyvin tuuletettu, invertterin lämpö ei leviä ajoissa tai se altistuu suoraan auringonvalolle, jolloin invertterin lämpötila on liian korkea.
  • Invertteri on kaksinkertainen MPPT pääsy, jokainen tapa syöttöteho on vain 50% kokonaistehosta, periaatteessa jokainen tapa suunnittelu asennusteho pitäisi olla yhtä suuri, jos vain kytketty vain yhteen suuntaan MPPT terminaali lähtö teho vähenee puoleen.
  • Kaapeli liitokset huono kosketus, kaapeli on liian pitkä lanka halkaisija on liian ohut on jännitehäviö lopulta aiheuttaa tehon menetys.
  • PV-laitoksen verkkoon kytketyn AC-kytkimen kapasiteetti on liian pieni invertterin lähtövaatimusten täyttämiseksi.
broken image

Maysun Solar, joka on PV-moduulivalmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita, napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi yhteyttä meihin tuotetarjousta varten.

Saatat myös pitää

broken image
broken image
broken image