Intro:
Aurinkosähköjärjestelmä koostuu yhdestä tai useammasta aurinkopaneelista, jota kutsutaan myös "aurinkomoduuliksi", yhdistettynä invertteriin ja muihin sähkö- ja ohjauslaitteisiin, energian varastointijärjestelmiin jne. Tässä artikkelissa esitellään yksityiskohtaisesti aurinkosähköjärjestelmän komponentit ja tekijät, jotka vaikuttavat aurinkosähköjärjestelmän käyttöikään, ja näin opastetaan sinua ylläpitämään aurinkosähköjärjestelmää paremmin ja pidentämään sen käyttöikää.
Mitä aurinkosähköjärjestelmään sisältyy?
Aurinkopaneeli (myös "aurinkomoduuli")
Aurinkopaneeli (Solar Panel) on laite, jota käytetään auringonvalon talteenottoon ja sen muuntamiseen sähköksi. Ne tunnetaan myös aurinkokennomoduuleina tai aurinkosähköpaneeleina, ja ne koostuvat yleensä useista aurinkokennokiekkoista, jotka käyttävät aurinkosähköä aurinkoenergian muuntamiseen tasavirtasähköksi.
Toiminto: Aurinkopaneelien päätehtävä on muuntaa valoenergia tasavirtaiseksi sähköenergiaksi.
Mahdolliset ongelmat:
- Sähkökatkos:
Riittämätön pakkaus tai taustalevyn syöpyminen: Puutteellinen pakkaus tai vanheneva taustalevy voi aiheuttaa kosteusvaurioita, jotka vaikuttavat akun suorituskykyyn. Kosteina ja pilvisinä päivinä taajuusmuuttaja voi sammua, jolloin tarvitaan hyvityksiä tai vaihtoja.
Korkea hitsauslämpötila: Liian korkea hitsauslämpötila voi vahingoittaa akkukennoja ja aiheuttaa tehon laskua.
Epäsäännöllinen suunnittelu ja muotoilu: Huono järjestelmän suunnittelu, epäsäännöllinen asennus ja epäasianmukainen maadoitus voivat johtaa akun piileviin halkeamiin, jotka aiheuttavat potentiaalin aiheuttaman hajoamisvaikutuksen (PID).
Salama iskee: Salamaniskut voivat vaurioittaa komponentteja tai aiheuttaa diodien oikosulkuja liitäntärasioissa, mikä johtaa komponenttien vioittumiseen.
- Aurinkopaneelien delaminaatio:
Lasin delaminaatio: Lasin ja kennojen välinen delaminaatio voi johtua liimakalvon puutteista tai lasin pinnalla olevasta likaantumisesta.
Taustalevyn delaminaatio: Solujen ja taustalevyn välinen delaminaatio voi johtua EVA:n huonosta suorituskyvystä tai taustalevyn vikaantumisesta.
Riittämätön ristisilloitus: Laminaattien riittämätön ristisilloittuminen voi johtaa laajempiin delaminaatioalueisiin ja sähköisten ominaisuuksien asteittaiseen heikkenemiseen.
(3) Sähköpalot:
Juotoslohkon ongelmat: Kuumasta ja kylmästä rasituksesta johtuva liiallinen vastus akkujen juotosnelien ja hitsausteipin välillä voi johtaa sähköiskupaloihin.
Tukokset ja kuumat kohdat: Lintujen ulosteet, lehdet, roskat ja rikkaruohot voivat aiheuttaa kuumia kohtia. Jos niitä ei poisteta, lämpötila voi nousta asteittain ja aiheuttaa sähköiskun aiheuttaman tulipalon.
(4) Etanakuviot:
Aurinkopaneeleihin voi muodostua etanan jälkiä muistuttavia ruskeita viivoja, jotka johtuvat kosteuden kertymisestä, akun valmistuksen aikana syntyneestä viallisesta hopeapastasta, joustamattomista akkulevyistä tai ulkoisista voimista asennuksen aikana.
(5) Mikrosäröt:
Pienet, aluksi paljain silmin näkymättömät mikrosäröt voivat laajentua lämpölaajenemisen ja supistumisen vuoksi, jolloin energian virtaus aurinkomoduulissa voi katketa ja teho laskea merkittävästi.
Korvaamisen ajoitus: Vaihtoehtoisesti vaihto voi olla tarpeen aikaisemmin, jos aurinkosähköpaneeli on näkyvästi vaurioitunut, lasi on rikkoutunut, siinä on halkeamia, sen suorituskyky on heikentynyt (yleensä alle 80 % nimellistehosta) tai siinä on vakavia ongelmia kuumien pisteiden esiintymisessä.
Korvausaika:
Yksilasiset aurinkopaneelit voivat kestää jopa 25 vuotta ja lasiaurinkopaneelit jopa 30 vuotta, mutta todellinen käyttöikä riippuu monista tekijöistä, kuten valmistuksen laadusta, käyttöympäristöstä ja huollon tasosta. Tyypillisesti aurinkopaneelien suorituskyky heikkenee hieman ensimmäisten vuosien aikana ja vähenee sitten seuraavina vuosina. Jos aurinkopaneeli vaurioituu vakavasti tai siinä ilmenee sähköongelmia, osa tai koko aurinkopaneeli voidaan joutua vaihtamaan nopeammin. Kunnossapito ja säännöllinen puhdistus voivat pidentää aurinkopaneelien käyttöikää, ja säännölliset tarkastukset ja huollot voivat auttaa tunnistamaan mahdolliset ongelmat ajoissa.
Invertteri
Invertteri on laite, jota käytetään muuntamaan aurinkopaneelien tuottama tasasähköenergia vaihtosähköenergiaksi, jota voidaan käyttää sähköverkossa tai kodinkoneissa.
Toiminto: Invertteri muuntaa virran tasavirrasta vaihtovirraksi.
Mahdolliset ongelmat: Sisäisen elektroniikan vikaantuminen, liian korkea lämpötila, huono ilmanvaihto tai liiallinen kosteus.
Korvaamisen ajoitus: Invertterit on yleensä vaihdettava käyttöikänsä lopussa (yleensä 10-15 vuotta). Lisäksi se voidaan joutua vaihtamaan nopeammin, jos ilmenee ongelmia, kuten sähkökatkoksia, suorituskyvyn heikkenemistä, epänormaaleja ääniä tai virhekoodeja.
Asennus- ja telinerakenteet
Aurinkosähköinen (aurinkokennojen) kiinnike on kiinnikerakenne, jota käytetään aurinkopaneelien tukemiseen ja sijoittamiseen.
Toiminto: Aurinkopaneelien tukeminen: Aurinkosähköpaneelien kiinnitystelineen ensisijainen tehtävä on tarjota vakaa alusta aurinkopaneelien kiinnittämistä varten, jotta ne voivat osoittaa aurinkoon ja kerätä aurinkoenergiaa.
Kulman säätäminen: Näin varmistetaan, että aurinkopaneelit osoittavat aurinkoa kohti optimaalisessa kulmassa, jotta energiantuotanto voidaan maksimoida eri vuodenaikoina ja ajanjaksoina.
Turvaaminen ja suojaaminen: Aurinkopaneelit kiinnitetään telineisiin, jotta ne ovat suojassa tuulelta, sateelta ja muilta luonnonvoimilta.
Ongelmat, joita yleensä esiintyy:
Korroosio ja ruoste: Korroosio ja ruoste voivat vaikuttaa kiinnikkeeseen, kun se on alttiina ulkoilmalle pitkiä aikoja. Tämä voi heikentää kiinnikkeen lujuutta ja vakautta.
Materiaalin väsyminen: Näin ollen materiaaliväsymistä voi esiintyä, erityisesti jos kiinnike altistuu usein tuulelle tai muille kuormituksille.
Paikannusongelmat: Jos kiinnike ei ole oikein suunnattu tai ei ole tarkasti aurinkoon päin, aurinkopaneelin tehokkuus voi heikentyä.
Löysät ruuvit ja liitäntäongelmat: Nämä liitososat voivat irrota, jolloin kiinnitys muuttuu epävakaaksi.
Korvausaika:
Kiinnikkeen vaihtoaika riippuu useista tekijöistä, kuten kiinnikkeen laadusta, materiaalista, käyttöympäristöstä ja huollon tasosta. Yleisesti ottaen aurinkosähköasennusten kiinnikkeet on suunniteltu pitkäikäisiksi, vähintään 20 vuodeksi. Säännöllinen huolto ja tarkastukset ovat kuitenkin avainasemassa kiinnikkeen käyttöiän pidentämisessä. Jos kiinnike kärsii vakavasta korroosiosta, materiaalin väsymisestä, asento-ongelmista tai muista vakavista vaurioista, se on ehkä vaihdettava nopeammin. Yleisesti ottaen suositellaan, että aurinkosähkölaitteiden kiinnikkeet huolletaan ja tarkastetaan muutaman vuoden välein niiden turvallisuuden ja suorituskyvyn varmistamiseksi.
Kaapelit ja liittimet
Kaapelit ovat eristettyjä johtoja, joita käytetään sähköenergian siirtämiseen, kun taas liittimet ovat elektronisia komponentteja, joita käytetään kaapeleiden liittämiseen elektronisiin laitteisiin.
Toiminto: Välittää virta- ja datasignaaleja ja varmistaa komponenttien väliset yhteydet.
Mahdolliset ongelmat: Huonokuntoiset kaapelit, löysät liitännät, korroosio tai katkokset.
Korvaamisen ajoitus: Kaapeleiden ja liittimien vaihtoa on harkittava, kun kaapeleiden ja liittimien heikkeneminen, korroosio, rikkoutuminen, liitäntävika tai löysyys on ilmeistä. Säännöllinen tarkastus ja huolto voi auttaa havaitsemaan nämä ongelmat varhaisessa vaiheessa.
Seurantajärjestelmä
Toiminto:
1).Suorituskyvyn seuranta: Seurantajärjestelmä seuraa aurinkopaneelien ja invertterien suorituskykyä, mukaan lukien parametrit, kuten sähköntuotanto, jännite, virta ja lämpötila.
2): Seurantajärjestelmä havaitsee järjestelmäviat, moduulien viat tai verkko-ongelmat ja hälyttää käyttö- ja huoltohenkilöstöä, jotta he voivat ryhtyä ajoissa toimiin ongelman korjaamiseksi.
Reaaliaikaiset tiedot: Tarjoaa reaaliaikaisia tietoja ja trendianalyysejä, joiden avulla käyttö- ja huoltohenkilöstö voi ymmärtää järjestelmän suorituskykyä ja tehdä päätöksiä energiantuotannon parantamiseksi.
3).Raportit ja ilmoitukset: Luo suorituskykyraportteja ja hälytysilmoituksia, jotta käyttäjät voivat pysyä ajan tasalla järjestelmän tilasta ja ryhtyä tarvittaessa toimiin.
4): Etävalvonta: Käyttäjät voivat käyttää järjestelmän suorituskykytietoja etäsijainnista reaaliaikaista seurantaa ja hallintaa varten.
Mahdolliset ongelmat:
1).Viestintäongelmat: Tietoliikenneyhteydet voivat olla poikki, jolloin valvontajärjestelmä ei voi vastaanottaa tietoja tai lähettää hälytyksiä.
Anturiviat: Anturit tai seurantalaitteet voivat vioittua, mikä johtaa virheellisiin tietoihin tai tietojen häviämiseen.
2).Tietojen tallennusongelmat: Ongelmia tietojen tallennus- ja käsittelylaitteissa voi esiintyä, jolloin tiedot katoavat tai niihin ei pääse käsiksi.
3).Ohjelmistopäivitykset: Ohjelmisto vaatii säännöllisiä päivityksiä, jotta se pysyy yhteensopivana järjestelmän kanssa, mutta päivitykset voivat tuoda uusia ongelmia.
Korvausaika:
Seurantajärjestelmän vaihtoaika riippuu useista tekijöistä, kuten järjestelmän laadusta, huollettavuudesta, tekniikan kehityksestä ja kunnossapidon tasosta. Tyypillisesti aurinkosähkön seurantajärjestelmän laitteisto ja anturit voidaan joutua vaihtamaan noin 10-15 vuoden kuluttua, jotta ne voidaan mukauttaa uuteen tekniikkaan ja varmistaa tasainen suorituskyky. Ohjelmistokomponentti on päivitettävä säännöllisesti sen varmistamiseksi, että se on yhteensopiva uusimpien käyttöjärjestelmien ja protokollien kanssa.
Mitkä tekijät vaikuttavat aurinkosähköjärjestelmän käyttöikään?
Aurinkomoduuleihin vaikuttavat tekijät
- Aurinkokennon tyyppi
Markkinoilla olevista aurinkokennoista suurin osa on yksikiteisiä kennoja. Näitä yksikiteisiä kennoja on kahta päätyyppiä: P-tyypin ja N-tyypin kennot. Molempien kennotyyppien käyttöiän uskotaan olevan 25-30 vuotta, mutta niiden hajoamisnopeudet muuttuvat merkittävästi ajan myötä, mikä johtuu pääasiassa siitä, että N-tyyppiset kennot valmistetaan eri tavalla.
Potentiaalin aiheuttama hajoaminen (PID) ja valon aiheuttama hajoaminen (LID) ovat kaksi hajoamistyyppiä, joita N-tyypin kennot kestävät paremmin. PID tapahtuu, kun tietyt olosuhteet täyttyvät, mikä tarkoittaa, että aurinkokennon jännitepotentiaali ja maadoitus heikentävät sen tehoa. Toisaalta LID on lyhytaikainen tehohäviö, joka tapahtuu, kun moduuli asetetaan ensimmäistä kertaa auringonvaloon.
Tässä tapauksessa N-tyypin kennot kestävät kauemmin kuin P-tyypin kennot, koska niissä on vähemmän boorihappivikoja, jotka ovat P-tyypin kennojen LID:n pääasiallinen syy. Lisäksi N-tyyppisissä paristoissa käytetään boorin sijasta fosforia, mikä tekee niistä vastustuskykyisempiä PID:lle.
Tämän seurauksena N-tyyppiset akut ovat yleensä hieman etulyöntiasemassa, kun verrataan niiden kestoa ja jatkuvaa toimintaa. Tämä johtuu siitä, että ne kestävät paremmin näitä hajoamisprosesseja.
2. Lämpötila
Aurinkopaneelit toimivat parhaiten 15 °C:n ja 35 °C:n välillä, ja korkeat ja matalat lämpötilat vaikuttavat niihin helposti.
Korkeat lämpötilat (35 ℃+)) vaikuttavat monin tavoin aurinkosähkömoduuleihin.
1). Tehon vähentäminen: Korkea lämpötila aiheuttaa aurinkopaneelin jännitteen laskun, mikä vähentää paneelin sähköntuotantokapasiteettia. Tämä johtaa paneelin kokonaistehon vähenemiseen. johtaa aurinkosähkömoduulin kokonaistehon vähenemiseen.
2). Vähentynyt tehokkuus: Korkea lämpötila heikentää aurinkopaneelien sähköjohtamisen tehokkuutta, heikentää valoenergian muuntamisen tehokkuutta sähköenergiaksi ja heikentää valoenergian muuntamisen tehokkuutta sähköenergiaksi. energiaa sähköenergiaksi ja heikentää aurinkopaneelien suorituskykyä.
3). Lyhennetty elinikä: Pitkäaikainen altistuminen korkeille lämpötiloille voi aiheuttaa akkupaneelien ja muiden komponenttien materiaalien vanhenemista, mikä lyhentää niiden käyttöikää ja edellyttää tiheämpää huoltoa ja aiempaa varhaisempaa vaihtoa. Pitkäaikainen altistuminen korkeille lämpötiloille voi aiheuttaa akkupaneelien ja muiden komponenttien materiaalien vanhenemista, mikä lyhentää niiden käyttöikää ja edellyttää tiheämpää huoltoa ja aikaisempaa vaihtoa.
4). PID-ilmiö: Korkean lämpötilan ympäristöissä potentiaalinen induktiovaikutus (PID) voi aiheuttaa aurinkopaneelin suorituskyvyn heikkenemistä, koska komponentissa oleva varaus vuotaa. komponentissa oleva varaus vuotaa.
5). Lämpölaajeneminen: Aurinkopaneelit ja niiden tukirakenteet laajenevat korkeissa lämpötiloissa, mikä voi aiheuttaa jännityksiä ja rasituksia osien välille ja siten lisätä vaurioriskiä. Aurinkopaneelit ja niiden tukirakenteet laajenevat korkeissa lämpötiloissa, mikä voi aiheuttaa jännityksiä ja rasituksia osien välille ja siten lisätä vaurioriskiä.
Ehdotus:
1).Asianmukainen asennus ja sijoittelu: Valitse sopiva asennuspaikka, jotta aurinkopaneelit saavat täyden hyödyn auringonvalosta Oikea aurinkopaneelien kallistus ja suuntaus voi vähentää ylikuumenemisen riskiä.
2).Ilmanvaihto ja lämmöntuotto: Pidä aurinkopaneelien ympärillä oleva alue hyvin tuuletettuna lämmön haihduttamisen helpottamiseksi. Asianmukainen ilmanvaihto voi vähentää lämpötilan nousua Asianmukainen ilmanvaihto voi vähentää lämpötilan nousua.
3).Jäähdytysjärjestelmä: Jäähdytysjärjestelmä: Suurissa aurinkokennojärjestelmissä voidaan harkita jäähdytysjärjestelmää aurinkopaneelien lämpötilan alentamiseksi. Tähän voi sisältyä Tämä voi sisältää vesijäähdytystä tai muita aktiivisia jäähdytystekniikoita.
Matala lämpötila(< 0 ℃) vaikuttaa myös aurinkosähkömoduuleihin:
1). Teho vähenee: Aurinkopaneelien jännite kasvaa yleensä alhaisissa lämpötiloissa, mutta virta pienenee, jolloin paneelien lähtöteho pienenee. Tämä tarkoittaa, että kylmällä säällä aurinkopaneelit saattavat tuottaa vähemmän sähköä.
2). Hauraus: Alhaiset lämpötilat voivat aiheuttaa aurinkopaneelien ja tukirakenteiden haurastumista, mikä lisää vaurioriskiä. Äärimmäisen kylmillä alueilla tämä voi johtaa pakkashalkeamiin, jotka voivat aiheuttaa aurinkopaneelien haurastumista. alueilla tämä voi johtaa pakkashalkeamiin tai rakenteellisiin ongelmiin.
3). Lumen peittävyys: Aurinkopaneelit voivat kylmillä alueilla peittyä lumeen, mikä estää auringonvalon ja vähentää sähköntuotantoa. Myös lumen paino voi aiheuttaa lisärasitusta komponenteille. Lumen paino voi myös aiheuttaa lisärasitusta komponenteille.
Ehdotus:
1). Säännöllinen puhdistus: Tarkasta ja poista lumi, jää tai muu lika säännöllisesti, jotta paneelin pinta pysyy puhtaana ja aurinko imeytyy tehokkaasti.
2). Käytä jäätymisenestopinnoitteita: Käytä paneelien pinnalla jäätymisenestopinnoitteita jäätymisen vaikutusten minimoimiseksi ja läpinäkyvyyden lisäämiseksi, jotta aurinko imeytyy paremmin.
3.Pöly:
Aurinkosähköpaneelien pinnalle kertyvät aineet voivat päästä aurinkopaneelien sisälle kehysten välisten rakojen kautta, mikä lyhentää paneelien käyttöikää.
Aurinkosähköpaneelien pinnalla olevat likaiset kohdat estävät sähköntuotannon, ja varjossa olevat aurinkopaneelit kuumenevat, mikä aiheuttaa hot spot -ilmiön. Tämä vaikutus voi vahingoittaa vakavasti aurinkokennoa, nopeuttaa moduulin vanhenemista, lyhentää sen käyttöikää ja jopa aiheuttaa rikkoutumisen ja tulipalon.
Ehdotus:
1).Säännöllinen puhdistus: Puhdista aurinkopaneelin pinta säännöllisesti pölyn ja lian poistamiseksi. Käytä puhdistukseen pehmeää harjaa, vettä ja hankaamatonta pesuainetta. Muista noudattaa varovaisuutta puhdistaessasi, jotta et naarmuta paneelin pintaa.
2).Asennus Kallistus: Kallistuskulma: Kun asennat paneeleita, käytä kohtalaista kallistuskulmaa, jotta pöly ja lika puhdistuvat sateella tai tuulella. Tämä auttaa minimoimaan pölyn kertymisen mahdollisuuden.
3). Pölynkestävien pinnoitteiden käyttö: Käytä pölynkestäviä pinnoitteita tai likaantumisenestopinnoitteita paneelin pinnalla pölyn tarttumisen ja lian kertymisen minimoimiseksi. Nämä pinnoitteet lisäävät paneelin läpinäkyvyyttä, mikä puolestaan lisää tuotetun tehon määrää. On myös mahdollista käyttää markkinoilla uutta itsepuhdistuvaa lasia, jonka pinnalla on nanopinnoite, joka voi olla itsepuhdistuva ja hydrofobinen, oleofobinen ja vähentää huomattavasti vaikutusta moduulin sähköntuotantoon.
4:
1). Syövyttävyys ja hapettuminen: Korroosio ja hapettuminen: Kosteus korkeassa kosteusympäristössä voi aiheuttaa korroosiota ja hapettumista, mikä vaikuttaa aurinkopaneelin metalli- ja elektroniikkakomponentteihin. Tämä voi heikentää moduulien suorituskykyä ja käyttöikää.
2). Sähkövuodot: Kosteus ja kosteus voivat aiheuttaa sähkövuoto-ongelmia erityisesti liittimien, johtojen ja sähkökontaktien kaltaisilla alueilla. Tämä voi johtaa sähköenergian häviämiseen ja paneelin suorituskyvyn heikkenemiseen.
3).PID-vaikutus: Kosteus voi joskus edistää mahdollisesti indusoitujen vaikutusten (PID) esiintymistä, mikä on ilmiö, joka heikentää akkupaneelien suorituskykyä.
4). Lasin saastuminen: Tämä voi vähentää aurinkopaneelien läpäisykykyä ja siten vähentää valon imeytymistä ja sähköenergian tuotantoa.
5). Eristysongelmat: Kosteissa ympäristöissä eristysmateriaalien teho voi heikentyä, mikä voi aiheuttaa oikosulkuja tai vuotoja elektroniikkakomponenttien välillä.
Ehdotus:
1). Tiivis ja vedenpitävä rakenne: Valitse aurinkopaneelit ja telinejärjestelmä, joissa on hyvä tiivistys ja vedenpitävä suorituskyky, jotta vältetään kosteuden tunkeutuminen moduulin sisälle.
Keskeistä vedenpitävyyden kannalta on etyleenivinyyliasetaattikerroksen (EVA) käyttö aurinkokennojen, lasin ja taustalevyn välissä. Tällä kapselointikerroksella on keskeinen rooli kennojen suojaamisessa kosteudelta. Moduulin reunat on tiivistetty erikoisteipillä tai -tiivisteillä, ja takana oleva liitäntäkotelo on vesieristetty tiivistetyillä suojuksilla ja liittimillä. Takalevyssä käytetään säänkestäviä materiaaleja, kuten TPT:tä (Tedlar-Polyester-Tedlar) tai PET:tä, mikä takaa suojan kosteutta vastaan.
2).Säännöllinen tarkastus ja huolto: Tarkasta paneelit, johdot ja liittimet säännöllisesti varmistaaksesi, etteivät ne ole kosteita tai vaurioituneita. Korjaa ongelmat heti, kun havaitset ne.
3). Asianmukainen asennus: Varmista, että paneelit on asennettu ja kallistettu oikein, jotta sadevesi pääsee valumaan tasaisesti ilman, että se kerääntyy moduuliin.
4). Ilmanvaihto: Varmista, että paneelien alapuolella on riittävästi tuuletustilaa kosteuden muodostumisen minimoimiseksi. Asianmukainen ilmanvaihto auttaa vähentämään kosteutta.
Invertteriin vaikuttavat tekijät
1、Invertterin sisäinen lämpötila
Invertterin sisäinen lämpötila on yksi tärkeimmistä invertterin käyttöikään vaikuttavista tekijöistä. Liian korkea lämpötila heikentää komponenttien suorituskykyä ja käyttöikää. Kapasitanssi taajuusmuuttajan sisällä on tärkein taajuusmuuttajan käyttöikään vaikuttava tekijä. On olemassa yksinkertaisin perusperiaate: kymmenen asteen laki tarkoittaa, että jokaista 10 asteen laskua kohden kondensaattorin käyttöikä kaksinkertaistuu; jokaista 10 asteen nostoa kohden kondensaattorin käyttöikä puolittuu.
2. Taajuusmuuttajan tulojännite- ja virtaparametrit
Väärin sovitetut taajuusmuuttajan tulojännite- ja virtaparametrit voivat myös vaikuttaa taajuusmuuttajan käyttöikään. Mitä korkeampi jännite tai suurempi virta vaihtosuuntaajan sisäisissä komponenteissa on, sitä lyhyempi on komponenttien käyttöikä. Otetaan esimerkkinä MAX 100-125KTL3-X-sarjan invertteri, tämän sarjan invertterin syöttöjännitealue on 200-1000V, kaikki invertterit toimivat tällä alueella, sama komponentin syöttöteho, syöttöjännite on liian alhainen, virta on liian korkea, lähellä kriittistä tilaa, syöttöjännite on liian korkea, virta pienenee, mutta jännite on vain lähellä kriittistä tilaa, tässä tapauksessa se ei vaikuta ainoastaan invertterin sähköntuotantotehokkuuteen, vaan myös invertterin käyttöikään.
3. Pöly
Nykyisten vaihtosuuntaajien sarjan suojaustaso voi olla IP65 tai jopa IP66, joka on pölytiivis, sateenkestävä, suolasuihkun korroosionkestävä ja voi sopeutua ankaraan ulkoiseen ympäristöön. Kuitenkin, jos kyseessä on vakava saastuminen tai enemmän pölyä, likaiset asiat putoavat jäähdyttimeen, mikä vaikuttaa jäähdyttimen toimintaan, pöly, lehdet, muta ja hiekka ja muut yksityiskohdat voivat myös päästä invertterin ilmakanaviin, mikä vaikuttaa myös lämmön haihtumiseen ja siten lyhentää käyttöikää.
Ehdotus:
1). Sopeutuminen ympäristöön: Valitse vaihtosuuntaajamalli, joka on sopeutunut tyypillisiin ympäristöolosuhteisiin. Eri alueet ja ilmasto-olosuhteet saattavat vaatia erityyppisiä inverttereitä.
2). Kunnossapito ja puhdistus: Tarkasta ja huolla taajuusmuuttaja säännöllisesti varmistaaksesi, että sen ulkopinta on puhdas ja poistaakseen pintaan tarttunut pöly ja lika.
3). Huolehdi ilmanvaihdosta: Varmista, että taajuusmuuttaja on asennettu paikkaan, jossa on riittävä ilmanvaihto liiallisen kuumenemisen estämiseksi.
4). Suojatoimenpiteet: Käytä asianmukaisia suojatoimenpiteitä, kuten taajuusmuuttajan laatikoita, tiivisteitä tai suojuksia, jotta sade, pöly ja roskat eivät pääse taajuusmuuttajan sisälle.
5). Vakiintunut virransyöttö: Tarjoa vakaa virransyöttö jännitteen vaihteluiden ja virranlaatuongelmien välttämiseksi.
Stentin asennukseen vaikuttavat tekijät:
1: Yksi tärkeimmistä niiden käyttöikään vaikuttavista tekijöistä on kiinnikkeissä ja varusteissa käytettävien materiaalien laatu. Laadukkaiden materiaalien käyttö yleensä pidentää niiden käyttöikää.
2.Ympäristöolosuhteet: Ympäristöolosuhteet: Ympäristöolosuhteet, kuten lämpötila, kosteus, kemikaalien esiintyminen ja syövyttävyys, voivat vaikuttaa kiinnikkeiden ja liitososien kestävyyteen. Kovat ympäristöolosuhteet voivat aiheuttaa komponenttien syöpymistä tai nopeampaa kulumista.
3.Loads and stresses: Kuormat ja rasitukset, joille kiinnikkeet ja liitososat altistuvat, voivat myös vaikuttaa niiden käyttöikään. Jos kannattimiin tai liitososiin kohdistuu säännöllisesti kuormituksia tai rasituksia, jotka ylittävät niiden kapasiteetin, ne voivat olla alttiimpia kulumiselle tai vaurioitumiselle.
4.Huolto ja hoito: Säännöllinen huolto ja hoito on tärkeä tekijä niiden käyttöiän pidentämisessä. Säännöllinen tarkastus, puhdistus ja voitelu vähentävät kulumis- ja vaurioriskiä.
Ehdotus:
1).Laadunvalvonta: Varmista, että tukijärjestelmän laatu on standardin mukainen, käyttämällä korkealaatuisia tukimateriaaleja vakauden ja kestävyyden varmistamiseksi.
2).Ammattimainen asennus: Kokeneet ammattitaitoiset asentajat suorittavat kiinnikejärjestelmän asennuksen, jotta varmistetaan asianmukainen asennus ja säätö.
3).Säännöllinen tarkastus: Suorita säännöllisiä rutiinitarkastuksia ja huoltotoimenpiteitä kiinnikkeiden ja kiinnikejärjestelmän liitososien tarkistamiseksi varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa.
4.) Riskinarviointi: Myrskyjen, kovien tuulien tai muiden äärimmäisten sääolosuhteiden sattuessa harkitse lisäsuojatoimenpiteiden toteuttamista, kuten purkamista tai tukijärjestelmän vahvistamista.
Kaapeleihin vaikuttavat tekijät
Lämpötila:
Kesällä kuumimmat lämpötilat voivat nousta 40 asteeseen. Aurinkokaapelit tuottavat lämpöä myös lämpövaikutusten vuoksi käytön aikana. Jos kaapelit jatkavat toimintaansa korkeissa lämpötiloissa, tämä voi nopeuttaa eristeen heikkenemistä, mikä voi johtaa eristeen halkeiluun ja kuoriutumiseen.
Talvella, erityisesti alueilla, joilla ulkolämpötila on alle nollan, jos kaapeli on sijoitettu ulos tai suoraan maahan, on erittäin todennäköistä, että se johtaa tuotteen ihon irtoamiseen, koska useimmat yleiset aurinkosähköiset linjatuotteet ovat tavallista muovia (PVC) tai kumia alhaisessa lämpötilassa miinus asteen lämpötilassa, tekee kaapelin jäätymisen ja kovettumisen, mikä johtaa siihen, että koko aurinkosähköinen kaapeli tuoteryhmä tulee kovaksi ja hauraaksi. Jos syntyy pieni ulkoinen voima, tuote voi pudota. tai vaurioitua. kun edellä mainitut ongelmat ilmenevät, voidaan harkita vaihtoa käyttöiän pidentämiseksi.
Ehdotus:
1). Sopiva kaapelivalinta: Valitse kaapelit, jotka ovat säänkestäviä, UV-säteilyä kestäviä ja kestävät korkeita ja matalia lämpötiloja ulkotiloihin.
2). Kaapelin oikea reititys: Varmista kaapeleita asentaessasi, että ne on reititetty oikein, ja vältä liiallista kiristystä tai taivutusta, jotta kaapeleiden mekaanisten vaurioiden riski on mahdollisimman pieni.
3). Kaapeleiden suojaaminen: Käytä kaapelivaippoja, kaapelikanavia, kaapeliputkia tai muita suojatoimenpiteitä kaapeleiden suojaamiseksi fyysisiltä vaurioilta tai ulkoisilta rasituksilta.
4). Vältä kietoutumista ja puristumista: Vältä, että kaapelit kietoutuvat liikaa tai puristuvat terävien esineiden alle, jotka voivat vahingoittaa eristystä ja johtimia.
Seurantajärjestelmiin vaikuttavat tekijät
1): Valvontajärjestelmän laitteistojen, kuten antureiden, tiedonkerääjien, viestintälaitteiden ja laskentalaitteiden, laatu on ratkaisevan tärkeää järjestelmän käyttöiän kannalta. Heikkolaatuiset tai kestämättömät laitteistot voivat johtaa lyhyempään käyttöikään.
2).Ympäristöolosuhteet: PV-järjestelmät asennetaan tyypillisesti ulkotiloihin ja ne altistuvat erilaisille sääolosuhteille, kuten korkeille ja matalille lämpötiloille, UV-säteilylle, tuulelle, kosteudelle jne. Nämä ympäristöolosuhteet voivat aiheuttaa laitteiden heikkenemistä. Nämä ympäristöolosuhteet voivat aiheuttaa laitteiden heikkenemistä ja korroosiota.
3): Virransyöttö: Epävakaa virransyöttö tai verkko-ongelmat voivat vaikuttaa valvontajärjestelmän normaaliin toimintaan. Virtahäiriöt ja jännitevaihtelut voivat vahingoittaa laitteistolaitteita.
4).Viestintäkysymykset: Valvontajärjestelmien on usein kommunikoitava datakeskusten tai pilvipalvelujen kanssa. Viestintäongelmat, kuten yhteyden katkokset tai tiedonsiirto-ongelmat, voivat vaikuttaa valvontajärjestelmän tehokkuuteen.
Ehdotus:
1). Säännöllinen huolto: Suorita seurantajärjestelmän säännöllinen huolto, mukaan lukien laitteistojen, antureiden ja kaapeliliitäntöjen tarkistaminen, jotta varmistetaan niiden moitteeton toiminta. Puhdista järjestelmän ja antureiden ulkopuoli pölyn ja lian poistamiseksi.
2). Säännöllinen kalibrointi: Suorita antureiden säännöllinen kalibrointi niiden mittaustietojen tarkkuuden varmistamiseksi.
3). Säännölliset ohjelmistopäivitykset: Päivitä seurantajärjestelmän ohjelmisto säännöllisesti, jotta se on yhteensopiva uusimpien käyttöjärjestelmien ja protokollien kanssa ja jotta mahdolliset ohjelmistovirheet voidaan korjata.
Onko olemassa käytännön tapauksia, jotka koskevat "aurinkosähköjärjestelmän elinkaarta"?
Vuonna 2016 Kiinassa tehtiin kattava tutkimus, jossa useita vuosia käytössä olleita aurinkopaneeleja testattiin kentällä ja laboratoriossa useiden kuukausien ajan. Tutkimuksen avulla saatiin kattava arvio moduulien suorituskyvystä, mukaan lukien sähkötehokkuus, turvatoimet ja mekaaninen rasitus. Tutkimus tuotti runsaasti tietoa moduulin suorituskyvystä, eliniästä ja tehon heikkenemisestä.
Niistä on syytä mainita kaksi tapaustutkimusta:
1. Niutianin metsätalouden aurinkosähköprojekti, Shipingin piirikunta, Yunnanin maakunta, Kiina: Tämä aurinkosähköprojekti asennettiin vuonna 1995, ja se on ollut toiminnassa yli 20 vuotta vuoteen 2016 asti. Tänä aikana hankkeen kokonaistehon heikkenemisaste oli 7,69 prosenttia, ja keskimääräinen vuotuinen heikkenemisaste oli vain 0,38 prosenttia.
2. 10 kW:n aurinkosähkövoimala Gansun maakunnassa, Kiinassa sijaitsevan Luonnontieteiden akatemian aurinkoenergian tutkimuslaitoksessa: Tämä aurinkovoimalaitos asennettiin vuonna 1983, ja se on toiminut yhtäjaksoisesti 33 vuotta vuoteen 2016 asti. Ankarista luonnonolosuhteista, kuten hiekkamyrskyistä, huolimatta voimalan kokonaislähtöteho pysyy tällä hetkellä 7 kW:ssa, ja sen vuotuinen hajoamisaste on arviolta vain 0,9 %.
Nämä kaksi tapausta ovat vahva todiste siitä, että eri puolilla Kiinaa sijaitsevat aurinkovoimalat voivat edelleen toimia optimaalisesti 21 ja 33 vuoden käytön jälkeen sekä kuumassa ja kosteassa ympäristössä että hiekkaisessa ja tuulisessa ympäristössä..... Tämä osoittaa selvästi, että aurinkovoimalan odotettu käyttöikä voi todellakin olla 25 vuotta tai jopa 30 vuotta tai enemmän. Konsepti muuttuu pelkkästä teoriasta kypsäksi, todistetuksi todellisuudeksi.
Maysun PV tarjoaa vankan perustan pitkän aikavälin vakaudelle. Aurinkosähköpaneelimme ovat korkealaatuisia, mikä takaa pitkäaikaisen käytön ja optimaalisen suorituskyvyn. Valitse Maysun luotettavuuden ja kestävyyden vuoksi.
Maysun Solar tarjoaa monipuolisen valikoiman aurinkopaneelivaihtoehtoja, mukaan lukien vyöruusu, puoliksi leikattu, musta kehys, kokonaan musta ja hopeinen kehys. Nämä paneelit tarjoavat poikkeuksellista suorituskykyä ja tyylikkäitä malleja, jotka sulautuvat saumattomasti erilaisiin arkkitehtonisiin tyyleihin. Maysun Solarilla on maailmanlaajuinen läsnäolo, ja sillä on toimistoja, varastoja ja vahvoja kumppanuuksia tunnettujen asentajien kanssa. Tarjoamme kätevän aurinkopaneeliasennuksen, joka takaa kestävän puhtaan energiantuotannon ja ylläpidon. Ota meihin yhteyttä, jos haluat viimeisimmät moduulien hinnat ja kaikki aurinkosähköön liittyvät tiedustelut.