MBB, SMBB ja 0BB Aurinkokennojen Teknologia

· Alan uutisia,Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Sisältö:

  1. Johdanto
  2. Mitä on Multi-Busbar (MBB) -teknologia?
  3. MBB (Multi-Busbar) -teknologian ominaisuudet ja tärkeimmät edut
  4. SMBB: TOPCon-kennojen massatuotannon seuraaminen
  5. Mitä on Zero Busbar (0BB) -teknologia?
  6. 0BB-teknologian edut
  7. Tärkeimmät hyödyt 0BBtuotantoprosessissa
  8. Yhteenveto

Johdanto

Väyläjohteet ovat kuin aurinkokennon tukiranka, tukien koko kennoa tuottamaan sähköä. Kiteisessä piikennossa syntyvä virta kerätään pääasiassa metallielektrodien kautta, jotka voidaan jakaa pääväyläjohteisiin ja apuväyläjohteisiin (tunnetaan myös hienoväyläjohteina). Pääväyläjohteita käytetään pääasiassa virran keräämiseen ja apuväyläjohteiden sarjakytkentään, kun taas apuväyläjohteita käytetään fotogeneroitujen kantajien keräämiseen.

Koko kehitysprosessia tarkasteltaessa on selvää, että PV-väyläjohdeteknologia on kehittynyt nopeasti, ja iterointisyklit ovat yleensä olleet 2-3 vuoden välein. Suurimmat vaiheet sisältävät siirtymän 4BB

ä ja 5BB

ä MBB

(Multi-Busbar, 9-15 väyläjohdetta), sitten SMBB

(Super Multi-Busbar, 16 tai enemmän väyläjohdetta), ja lopulta 0BB

(Zero Busbar, ilman pääväyläjohteita).

Mitä on Multi-Busbar (MBB) -teknologia?

Fotovoltaikkakentällä Multi-Busbar (MBB) -teknologia on tärkeä menetelmä aurinkokennojen tehokkuuden parantamiseksi. Lisäämällä väyläjohteiden määrää kennon pinnalla, MBB-teknologia parantaa merkittävästi kennojen suorituskykyä ja luotettavuutta. Perinteiset PV-kennot käyttävät yleensä 2-5 väyläjohdetta, kun taas MBB-teknologiassa käytetään 9 tai useampaa väyläjohdetta.

Mitä on Multi-Busbar (MBB) -teknologia?

MBB (Multi-Busbar) Teknologian ominaisuudet ja tärkeimmät edut

  1. Enemmän väyläjohdojaMBB-teknologia sisältää useampia väyläjohtoja, jotka on tasaisesti jaettu kennon pinnalle, yleensä vähintään 9. Näitä väyläjohtoja käytetään fotogeneroidun virran keräämiseen ja johtamiseen. Jakamalla virta tasaisesti, jokaisen väyläjohdon virrantiheys vähenee, mikä alentaa ohmisia häviöitä (resistiivisiä häviöitä) ja parantaa kennojen täyttökerrointa sekä kokonaishyötysuhdetta.
  2. Parannettu mekaaninen lujuusUseampien väyläjohtojen läsnäolo parantaa kennon mekaanista lujuutta jossain määrin, vähentäen vaurioitumisriskiä, joka voi syntyä stressistä valmistuksen, kuljetuksen ja asennuksen aikana.
  3. Parannettu kuumakohtailmiöMBB-rakenne auttaa jakamaan virtaa tasaisemmin, vähentäen kuumakohtailmiötä ja siten parantaen moduulien pitkäaikaista luotettavuutta ja suorituskykyä.
  4. Ohut väyläjohtosuunnitteluVäyläjohtojen määrän lisääntyminen mahdollistaa yksittäisten väyläjohtojen leveyden pienentämisen. Ohut väyläjohtosuunnittelu minimoi varjostusalueen fotovoltaikkakennon pinnalla, mikä mahdollistaa enemmän valon saavuttamisen piin pinnalle ja lisää valoenergian muuntotehokkuutta.
  5. ValmistusprosessiMBB-teknologian soveltaminen edellyttää tarkkoja silkkipainoprosesseja ja kehittyneitä elektrolyyttipinnoitustekniikoita varmistaakseen useiden ohuiden väyläjohtojen korkean tarkkuuden ja yhdenmukaisuuden. Tämä vaatii usein vastaavia prosessiparannuksia ja laitteistopäivityksiä kennovalmistuksen aikana.

Tällä hetkellä moniväyläjohtoteknologiaa käytetään laajasti kiteisen piin aurinkokennoissa ja se on tullut tärkeäksi keinoksi parantaa kennojen suorituskykyä ja alentaa kustannuksia.

SMBB: Seuraten TOPCon-solujen massatuotantoa

Uusien soluteknologioiden, kuten TOPConin ja HJT

, myötä juotoskoneprosessi on päivittynyt MBB

ä SMBB

(Super Multi-Busbar). SMBB voidaan nähdä parannettuna versiona MBB-teknologiasta. Käyttämällä hienompia väyläjohtoja SMBB vähentää tarvittavan hopeatahnamäärän, vähentää varjostusta ja lyhentää virran siirtomatkaa. Tämä alentaa tehokkaasti sarjavastusta ja lisää solun sietokykyä mikrosäröille, rikkoutuneille väyläjohdoille ja murtumille, parantaen siten luotettavuutta.

SMBB-teknologiaan kuuluu yleensä 15-25 väyläjohtoa, mikä tarkoittaa, että kussakin solussa on 15-25 väyläjohtoa painettuna. Tällä hetkellä TOPCon-solut hyödyntävät usein SMBB-järjestelmää, ja joillakin johtavilla heterojunction (HJT) -yrityksillä on myös saavutettu massatuotanto 18+ väyläjohdolla.

SMBB: Seuraten TOPCon-solujen massatuotantoa

Mikä on Zero Busbar (0BB) -teknologia?

Zero Busbar (Busbarless) Technology on nouseva fotovoltaisten (PV) kennojen valmistustekniikka, joka parantaa aurinkokennojen tehokkuutta ja alentaa kustannuksia. Kiteisissä piin aurinkokennoissa väyläjohdot ovat metallilankoja, joita käytetään virran keräämiseen, yleensä useita pääväyläjohtoja. Zero Busbar -teknologia poistaa nämä pääväyläjohdot ja käyttää sen sijaan hienompia metallilankoja tai johtavia materiaaleja virran keräämiseen.

0BB-prosessissa pääväyläjohdot poistetaan metallielektrodien silkkipainovaiheessa, ja apuväyläjohtojen leveyttä ja välistystä optimoidaan. 0BB

edut sisältävät kustannusten alenemisen, hopean käytön vähentämisen ja tehokkuuden lisääntymisen.

0BB-teknologian edut

  1. Varjostuksen väheneminen: 0BB-teknologia minimoi väyläjohtojen aiheuttaman varjostuksen, parantaen siten PV-kennojen tehokkuutta.
  2. Virran keräyksen lisääntyminen: Hienompien metallilankojen tai johtavien materiaalien käyttö lisää virran keräysaluetta, mikä edelleen parantaa kennojen tehokkuutta.
  3. Kustannusten aleneminen: 0BB-teknologia vähentää väyläjohtojen määrää ja monimutkaisuutta, alentaen solujen tuotantokustannuksia.
  4. Parantunut luotettavuus: Poistamalla pääväyläjohdoista aiheutuvan riskin tai muut niihin liittyvät ongelmat, 0BB-teknologia parantaa solujen luotettavuutta.
0BB-teknologian edut

Tärkeimmät edut 0BB-tuotantoprosessissa

  1. Kustannussäästöt: Vertailtaessa SMBB, 0BB voi säästää noin 30 % hopeatahnasta, kapselointiaineesta ja 10 % juotostäpistä solujen valmistusvaiheessa.
  2. Korkeampi moduuliteho: Alhaisen lämpötilan juotosprosessien ja erittäin hienojen, erittäin joustavien juotosnauhojen käyttö auttaa parantamaan moduulien juotoshyötysuhdetta. Nämä erittäin hienot, erittäin joustavat nauhat voivat kerätä enemmän virtaa ja lyhentää virtansiirtomatkoja, mikä johtaa korkeampaan moduulitehon tuottoon.

Zero Busbar -teknologia edustaa merkittävää edistystä aurinkokennon valmistuksessa tarjoten lupaavan polun tehokkaampiin ja kustannustehokkaampiin aurinkoenergiaratkaisuihin.

 

New Sijie Industry Research Centerin julkaiseman "2024-2029 China 0BB (Zero Busbar) Industry Market In-depth Research and Development Prospect Forecast Report" -raportin mukaan 0BB-tekniikka, joka on päivitys SMBB-tekniikkaan, on tällä hetkellä teollistumisen alkuvaiheessa Kiinassa. Kustannusten alentamismahdollisuuksiensa, tehokkuuden parantamisen ja hopean käytön vähentämisen vuoksi sen odotetaan kuitenkin korvaavan SMBB-teknologian tulevaisuudessa ja sitä sovelletaan laajasti aurinkosähköalalla.

New Sijie Industry Research Centerin julkaiseman "2024-2029 China 0BB (Zero Busbar) Industry Market In-depth Research and Development Prospect Forecast Report" -raportin mukaan 0BB-tekniikka, joka on päivitys SMBB-tekniikkaan, on tällä hetkellä teollistumisen alkuvaiheessa Kiinassa. Kustannusten alentamismahdollisuuksiensa, tehokkuuden parantamisen ja hopean käytön vähentämisen vuoksi sen odotetaan kuitenkin korvaavan SMBB-teknologian tulevaisuudessa ja sitä sovelletaan laajasti aurinkosähköalalla.

Vuodesta 2023 lähtien useat kiinalaiset yritykset ovat investoineet 0BB-teknologian, solujen, juotosnauhojen, moduulien tai laitteiden tutkimukseen. Näitä yrityksiä ovat muun muassa Risen Energy, Akcome Technology, Tongwei Solar, Autowell, Jinergy Photovoltaic, Suzhou Wattway, Shenzhen Lightway, Lead Intelligent ja Debont Technology.

0BB-teknologia on jo saavuttanut massatuotannon soveltamisen. Huhtikuussa 2023 Risen Energy onnistui lanseeraamaan ensimmäisen erän heterojunction 0BB-soluja, mikä merkitsi 0BB-teknologian ensimmäistä soveltamista gigawattimittakaavan tuotantolinjalla. Teknologian kypsyessä ja muiden yritysten tullessa markkinoille 0BB

massatuotantoprosessi kiihtyy vuonna 2024, lisäten sen markkinaosuutta. Arvioidaan, että vuoteen 2025 mennessä 0BB-laitteiden markkinakoko saavuttaa 10 miljardia juania ja 0BB-juotosnauhojen markkinakoko 31 miljardia juania.

New Sijie -teollisuustutkimuskeskuksen analyytikot osoittavat, että heterojunction (HJT), TOPCon ja PERC-solujen osalta tarve kustannusten ja hopean vähentämiseen on kiireellisin HJT-solujen osalta. Vuonna 2022 Kiinan HJT-solujen tuotantokapasiteetti ylitti 10 GW

ja oli noin 55 GW vuonna 2023, ja odotetaan sen saavuttavan 150 GW vuoteen 2025 mennessä. HJT-solujen tuotannon nopean laajenemisen myötä 0BB-teknologian sovellusaste kasvaa edelleen.

Päätelmä

Aurinkokennoteknologioiden MBB, SMBB ja 0BB ovat jatkuvassa kehityksessä, mikä tuo mukanaan korkeampaa tehokkuutta, alhaisempia kustannuksia ja luotettavampaa suorituskykyä.

MBB-teknologia parantaa aurinkokennojen suorituskykyä ja mekaanista lujuutta lisäämällä bussien määrää, mikä vähentää kuumakohtailmiötä. SMBB-teknologia hioo edelleen bussien suunnittelua, vähentää hopeatahnankäyttöä ja parantaa solujen luotettavuutta ja tehokkuutta. 0BB-teknologia poistaa pääbussit, optimoi apubussien leveyden ja välin, saavuttaen kustannussäästöjä ja tehokkuuden parannusta.

Näiden teknologioiden edistysaskeleet ovat ajamassa aurinkokennoalan kasvua. Tulevaisuudessa, kun nämä teknologiat jatkavat kypsymistään ja leviämistään, aurinkokennojen tehokkuus ja suorituskyky jatkavat paranemistaan, mikä edistää globaalin uusiutuvan energian kehitystä. MBB

, SMBB

ja 0BB

teknologioiden kehitys on valmis nostamaan aurinkokennoalan uusiin korkeuksiin.

Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar on omistautunut korkealaatuisten aurinkokennomodulien tuottamiseen. Maysun Solar tarjoaa erilaisia TOPCon, IBC, HJT aurinkopaneeleita sekä parvekeaurinkovoimaloita. Nämä aurinkopaneelit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkään muotoilun, sulautuen saumattomasti minkä tahansa rakennuksen ilmeeseen. Maysun Solar on onnistuneesti perustanut toimistoja ja varastoja useissa Euroopan maissa ja ylläpitää pitkäaikaisia kumppanuuksia erinomaisten asentajien kanssa! Ota meihin yhteyttä saadaksesi viimeisimmät modulitarjoukset tai kysyäksesi aurinkoenergiaratkaisuista. Olemme valmiita auttamaan sinua.

Lähde:

Vertailu aurinkokennojen MBB- ja 0BB-tekniikkaan. (n.d.). Weixin Official Accounts Platform. Haettu osoitteesta [https://mp.weixin.qq.com/s/LEcWX7Xn__KIfaSRrKQNxA]

Jingge Photovoltaic. (n.d.). Tietoja MBB, SMBB, 0BB. Weixin Official Accounts Platform. Haettu osoitteesta [https://mp.weixin.qq.com/s/YaffevXIxhRpWoC52HeC3w]

Valosähköinen jousihitsauskone: Läsnäolosta väyläkiskojen puuttumiseen, prosessin päivitykset tuovat uusia mahdollisuuksia. (n.d.). Haettu osoitteesta [https://m.yicai.com/news/101833259.html]

Dialogi JA Technologyn teknologiajohtajan Ouyang Zin kanssa: 0BB-moduulien odotetaan aloittavan massatuotannon tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. (n.d.). Sohu.com. Haettu osoitteesta [https://www.sohu.com/a/786521047_121255906]

Suositeltavaa lukemista: