Kestävä kehitys käytännössä: miten aurinkosähkö voi parantaa ympäristöä?

Aurinkoenergia on puhdasta, kestävää ja kustannustehokasta, ja aurinko- ja aurinkosähkötekniikan käyttöönotto on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten aurinko- ja aurinkosähkö voi auttaa vastaamaan ilmastonmuutoksen ja ilmansaasteiden kaltaisiin ympäristöhaasteisiin, mukaan lukien niiden hiilijalanjälki ja kierrätyspotentiaali.

broken image

Ilmansaasteiden vähentäminen

Ilmansaasteet ovat toinen merkittävä ympäristöhaaste, joka johtuu fossiilisten polttoaineiden poltosta. Fossiilisten polttoaineiden käyttö liikenteessä, sähköntuotannossa ja lämmityksessä on välttämätöntä, mutta se johtaa ilman epäpuhtauksien, kuten hiukkasten, typen oksidien ja rikkidioksidin, lisääntymiseen. Näillä epäpuhtauksilla voi olla haitallisia vaikutuksia ihmisten terveyteen, kuten hengityselin- ja sydän- ja verisuonitauteihin.

Aurinkosähköllä taas voidaan vähentää riippuvuuttamme fossiilisista polttoaineista käyttämällä puhdasta ja kestävää aurinkoenergiaa, mikä ajan myötä vähentää ilmansaasteita. Aurinkosähköjärjestelmillä tuotettua sähköä voidaan käyttää sähkön, lämmityksen ja jäähdytyksen tuottamiseen, ja asennetun tehon määrästä riippuen sillä voidaan täyttää sekä keskiverto kodin että tehtaan sähköntarpeet. Voit lukea Maysunin kokoaman artikkelin '6KW:n koti-Sähköasennuksen kustannukset ja hyödyt' .

broken image

Ilmastonmuutoksen parantaminen

Ilmastonmuutos on yksi maailman tämän hetken merkittävimmistä ympäristöhaasteista, joka voi johtaa moniin vaikutuksiin, kuten lämpenemiseen ja merenpinnan nousuun, mikä puolestaan voi johtaa ruoantuotannon vähenemiseen ja terveyshaittoihin. Se johtuu kasvihuonekaasujen, pääasiassa hiilidioksidin (CO2), kertymisestä ilmakehään. Toisin kuin fossiiliset polttoaineet, aurinko- ja aurinkosähköjärjestelmät eivät tuota haitallisia epäpuhtauksia sähköä tuottaessaan, ja ne käyttävät puhdasta, kestävää ja uusiutuvaa aurinkoenergiaa CO2-päästöjen vähentämiseksi.

broken image

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki kuvaa henkilön tai ryhmän "hiilenkulutusta" eli tuotannon, käytön ja hävittämisen aikana vapautuvien kasvihuonekaasujen kokonaismäärää. Mitä enemmän "hiiltä" käytetään, sitä enemmän "hiilidioksidia" syntyy ja sitä suurempi "hiilijalanjälki" syntyy. Mitä suurempi "hiilijalanjälki", sitä pienempi on "hiilijalanjälki". Fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna aurinkosähköllä on suhteellisen pieni hiilijalanjälki. Aurinkopaneelien ja muiden aurinkosähköjärjestelmän osien valmistaminen vaatii energiaa, mutta tämä kompensoituu päästöjen vähenemisellä aurinkosähköjärjestelmän elinkaaren aikana.

Aurinkosähköjärjestelmän hiilijalanjälkeä voidaan pienentää entisestään käyttämällä tuotannossa kierrätysmateriaaleja.

broken image

Kierrätyspotentiaali

Aurinkosähköjärjestelmien käyttöikä on pitkä, yleensä 20-30 vuotta. Käyttöiän päätyttyä järjestelmät on kuitenkin hävitettävä, mikä voi olla haaste jätehuollolle. Onneksi aurinkopaneelien ja muiden komponenttien kierrättäminen voi vähentää jätettä ja säästää luonnonvaroja. Aurinkosähkömoduulien kierrätys on pakollista EU:n sähkö- ja elektroniikkalaiteromudirektiivin (WEEE-direktiivi) nojalla, joka sisältää sähkö- ja elektroniikkalaitteista, myös aurinkosähköpaneeleista, syntyvän jätteen keräyksen ja kierrätyksen. Tavoitteena on kehittää suljetun kierron kierrätysjärjestelmiä aurinkosähkömoduuleille jätteen vähentämiseksi ja aurinkosähköteknologian kestävyyden parantamiseksi.

Aurinkosähköjärjestelmissä voidaan ottaa talteen arvokkaita materiaaleja, kuten piitä, alumiinia ja kuparia, joita voidaan käyttää uudelleen uusien aurinkopaneelien valmistukseen. 

broken image

Yhteenvetona voidaan todeta, että aurinkosähkön asentamisella on hyvin monia etuja ympäristön kannalta, ja EU:n vuoden 2030 ilmastotavoitteiden ohjaamana kaikki tekevät kovasti töitä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja pyrkivät kohti vihreyttä. Missiomme on Make Energy Sustainable, Make Life Better, kuten Maysunin aurinkoenergiafilosofiassa todetaan.  

Maysun Solar, PV-moduulien valmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita, napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi yhteyttä meihin tuotetarjousta varten.