Kaksipuolinen moduuli on nimensä mukaisesti moduuli, joka tuottaa sähköä aurinkokennon molemmilla puolilla. Jotta aurinkopaneelin takapuoli olisi myös läpinäkyvä, moduulin etupuolella on lasikerros ja kääntöpuolella läpinäkyvä tausta tai lasi. Kaksoislasimoduuli on kaksipuolinen moduuli, jonka molemmat puolet on koteloitu lasiin, mutta koska kyseessä on "kaksoislasimoduuli", moduulin on tietenkin oltava "kaksipuolinen".
Kun aurinko paistaa kaksilasiseen moduuliin, osa valosta heijastuu ympäröivästä ympäristöstä moduulin takaosaan, jolloin kenno voi absorboida valoa, mikä lisää kennon valovirtaa ja hyötysuhdetta.
Kaksoislasimoduulien edut
Hyötysuhde
Kaksoislasitetut moduulit voivat tuottaa sähköä molemmilla puolilla, joten niiden takapuolella on ylimääräinen tehohyöty verrattuna yksipuolisiin moduuleihin. Käyttämättömissä ympäristöissä kaksoissähkölasitetuilla moduuleilla voidaan saavuttaa 5-30 prosentin lisäys sähköntuotannossa, ja niiden kokonaistehokkuus sähköntuotannossa on paljon korkeampi kuin yksipuolisilla moduuleilla.
Pitkä käyttöikä
Lasi on epäorgaanista piidioksidia, samaa ainetta kuin hiekka, ja se kestää paremmin säätä, korroosiota, kulutusta ja tulipaloa kuin mikään tunnettu muovi. Ultraviolettivalo, happi ja kosteus voivat aiheuttaa muovisten taustalevyjen asteittaista hajoamista, pinnan kalkkeutumista ja jopa murtumista. Lasi ratkaisee moduulin säänkestävyysongelman lopullisesti. Tämän ominaisuuden ansiosta kaksoissuojalasiset moduulit soveltuvat monenlaisiin sovelluksiin, kuten korkeisiin lämpötiloihin, korkeaan kosteuteen, aavikoille, merenrannoille ja vielä enemmän alueille, joilla esiintyy runsaasti happosadetta tai suolasuihkua. Kaksoislasitettujen moduulien käyttöikä on jopa 30 vuotta ja tehotakuu vähintään 80 prosenttia.
Kaksipuoleisten moduulien tehoon vaikuttavat tekijät
Perinteisiin moduuleihin verrattuna kaksoispintaisiin moduuleihin vaikuttavat monet muut tekijät, jotka keskittyvät takapuolen tehoon, asennuskorkeuteen, kohtauksen heijastuskykyyn, kannattimen rakenteeseen, moduulin kiinnitysmenetelmään jne.
Asennusmenetelmän vaikutus
Bifacial-moduulia asennettaessa sandaaliliuska on sijoitettava moduulin reunaan, jotta moduulin takapuoli ei varjostuisi, ja muita komponentteja (kuten invertteri) on vähennettävä moduulin takapuolen varjostamiseksi.
Ympäristön vaikutus
Eri asennusympäristöjen erilaisen heijastuskyvyn vuoksi bifacial-moduulien takapuolen sähköntuotannon lisäys vaihtelee 10-30 %. Tietojen mukaan suurin hyöty saavutetaan, kun heijastava tausta on valkoinen maali. Mitä korkeampi heijastuskyky on, sitä suurempi on moduulin takapuolelle tuleva säteilysäteily ja sitä suurempi on bifacial-moduulijärjestelmän vastaava sähköntuotantovahvistus.
Asennuskorkeuskulman jne. vaikutus
Asennuskulma, korkeus maanpinnan yläpuolella ja bifacial-moduulien suuntaus vaikuttavat myös moduulijärjestelmän sähköntuotantoon. Hajautetuissa kattovoimalaitoksissa, jos kuormitusvaatimukset täyttyvät, bifacial-moduuli voidaan nostaa maanpinnan yläpuolelle, jolloin se absorboi täysin takapuolelta tulevan sironneen ja heijastuneen valon, mikä johtaa suurempaan sähköntuotantoon ja tuloihin.
Bifacial-moduulien käyttöskenaariot
Bifacial-moduulien kaksipuolisen sähköntuotannon ominaisuuksien ansiosta moduulin etupuoli imee suoraa auringonvaloa, kun taas takapuoli vastaanottaa maasta heijastunutta valoa ja ilmasta siroavaa valoa, joten sekä etu- että takapuoli voivat tuottaa sähköä. Siksi bifacial-moduulit soveltuvat asennettaviksi erilaisiin tilanteisiin, kuten maatalouden aurinkosähköön, maavoimalaitoksiin, vesivoimalaitoksiin, kotitalouksien katoille, maanteille, pysäköintialueille, BIPV-järjestelmiin jne.
Maatalouden aurinkosähkö
Maatalouden aurinkovoimaloissa valkoinen katoskalvo voi heijastaa auringonvaloa moduulin takaosaan, mikä voi lisätä sähköntuotantovoittoa yli 35 prosenttia tavanomaisiin moduuleihin verrattuna.
Vesivoimalaitoksissa
Kalalammikoille ja tekoaltaille rakennetuissa aurinkosähkövoimaloissa käytetään veden pintaa heijastamaan auringonvaloa kaksoispintamoduulien takapuolelle, mikä voi lisätä kaksoispintamoduulijärjestelmän sähköntuotantoa. Samalla vedellä on luonnollisena lämmönvarastona luonnollinen jäähdytysvaikutus moduuleihin, mikä puolestaan parantaa moduulien sähköntuotannon tehokkuutta.
PV-moduuliteknologian jatkuvan kehityksen myötä bifacial-moduuleista on tullut tehokas ratkaisu, jolla voidaan alentaa voimalaitosten sähkökustannuksia ja lisätä PV-voimalaitoshankkeiden sijoitetun pääoman tuottoa niiden erinomaisen bifacial-sähköntuotantokyvyn ansiosta.
Maysun Solar, joka on PV-moduulivalmistaja, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, on myös erilaisia kaksipuolisia kaksoissuuntaisia kaksoissuuntaisia lasimoduuleja, kiinnostuneet osapuolet voivat napsauttaa alla olevaa painiketta tuotetietojen saamiseksi tai ottaa yhteyttä meihin WhatsAppin kautta.