Aurinkoenergian Uutispäivitys (Elokuu 2024)

· Teknologian uutisia,Tietoja aurinkosähköstä,Alan uutisia

Sisältö:

  1. AleaSoft raportoi sähkön hintojen laskusta useimmilla Euroopan markkinoilla
  2. Energian varastointiasennukset ovat lisääntyneet 61 % tänä vuonna
  3. Liikkuva kelluva aurinkovoimala tuottaa energiaa Pariisin olympiakylässä
  4. Yhdistyneessä kuningaskunnassa rikotaan akkuvarastoinnin ennätyksiä
  5. Tanska palauttaa tukia energiateknologian viennille
  6. Suurikokoinen pystysuuntainen PV-teknologia voi muuttaa Euroopan energiamarkkinoita

AleaSoft raportoi sähkön hintojen laskusta useimmilla Euroopan markkinoilla

AleaSoft Energy Forecasting raportoi sähkön viikoittaisten keskihintojen laskusta useimmilla suurilla Euroopan markkinoilla viikon 5. elokuuta aikana. Hinnat laskivat Belgiassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Alankomaissa, Ranskassa, Saksassa, Pohjoismaissa, Espanjassa ja Portugalissa verrattuna edelliseen viikkoon.
Poikkeuksena oli Italia, jossa keskihinta nousi 7,1 %

128,70 euroon ($141,84)/MWh, mikä on korkein kaikista analysoiduista markkinoista. Alhaisimmat viikoittaiset keskihinnat rekisteröitiin Pohjoismaissa, 17,22 €/MWh.
AleaSoftin mukaan hintojen lasku johtui useimmilla markkinoilla sähkön kysynnän vähenemisestä ja tuuli- ja aurinkoenergian tuotannon lisääntymisestä joillakin alueilla, vaikka kaasufutuurihinnat nousivat yli 40 €/MWh, tasolle, jota ei ole nähty joulukuusta 2023 lähtien.
Italia oli ainoa markkina, jossa sähkön hinnat eivät laskeneet tai jääneet alle 0 €/MWh viime viikolla, kun taas useilla muilla markkinoilla oli negatiivisia hintoja, Alankomaiden markkinoiden laskiessa 59,97 €/MWh 11. elokuuta.
Elokuun toisella viikolla aurinkoenergian tuotanto lisääntyi Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa, mutta laski Saksassa. Ranskassa asetettiin uusi päivittäinen aurinkoenergian tuotantoennätys 129 GWh 5. elokuuta. Saksa ja Italia rekisteröivät myös korkeimmat päivittäiset aurinkoenergian tuotantoennätykset elokuussa, 386 GWh 6. elokuuta ja 126 GWh 9. elokuuta.

AleaSoft raportoi sähkön hintojen laskusta useimmilla Euroopan markkinoilla

Energian varastointiasennukset ovat lisääntyneet 61 % tänä vuonna

Akkuvalmistajat ja solujen tuottajat ovat kohdanneet merkittäviä haasteita vuonna 2024, mukaan lukien supistuvat katteet ja tulot sähköajoneuvojen (EV) myynnin hitauden vuoksi. Tämä on johtanut tuotantomäärien vähenemiseen.
BloombergNEF (BNEF) raportoi kuitenkin huomattavasta 61 %

kasvusta kiinteän energian varastoinnin markkinoilla tänä vuonna. Avainvarastointijärjestelmien hinnat ovat laskeneet 43 % verrattuna vuoteen 2023, kahden tunnin energian varastointijärjestelmien hinnan osuessa ennätykselliseen alhaiseen $115 per kWh huhtikuussa.
Analysoimalla kiinalaisten valmistajien litiumioniakkujen vuosittaisia tuotantomääriä ja niiden sovelluksia on havaittu, että kiinteä energian varastointi on nyt toiseksi suurin akkujen tuotannon sovellus kulutuselektroniikan jälkeen. Globaalit kiinteän energian varastoinnin markkinat lähes kolminkertaistuivat vuonna 2023.
Tästä kasvusta huolimatta sekä kiinteä varastointi että kulutuselektroniikka jäävät merkittävästi jälkeen EV-akkujen kysynnästä. BNEF kuitenkin korostaa kysyntäsuhteiden muutosta 15:1 EV-akkujen hyväksi 6:1 viimeisen neljän vuoden aikana.
Kiinteän energian varastoinnin kasvu kiihtyy nopeammin kuin EV-akkujen, vaikka lähtötaso on pienempi. Ennusteet viittaavat siihen, että tämä sektori laajenee edelleen nopeasti, sääntelytoimenpiteiden kuten Kiinan vaatimusten varastoinnin sijoittamisesta aurinko- ja tuulienergian kanssa, Yhdysvaltain inflaatiolain, sekä vastaavien aloitteiden Euroopassa, Japanissa ja Latinalaisessa Amerikassa vuoksi. Saksa ja Italia johtavat tällä hetkellä asuntomarkkinoilla.
Mitä tulee akkukemiaan, BNEF ennustaa, että NMC (nikeli-mangaani-koboltti) tulee hallitsemaan vain noin 1 % markkinaosuudesta vuoteen 2030 mennessä, kun LFP (litiumrauta-fosfaatti), joka tunnetaan alhaisemmasta hinnastaan ja mahdollisista turvallisuusetuistaan, saavuttaa markkina-asemaa.

Energian varastointiasennukset ovat lisääntyneet 61 % tänä vuonna

Liikkuva Kelluva Aurinkovoimala Energianlähteenä Pariisin Olympiakylässä

Seine-joen varrella toimi maailman suurin liikkuva kelluva valosähkölaitos (PV) Pariisin olympialaisten aikana. Tämä 78 kW

aurinkovoimala, joka oli vuokrattu EDF ENR

ä, tuotti vihreää sähköä urheilijoiden kylän keskushubille.

470 neliömetrin alueelle levittäytyvä projekti toimi itsenäisesti ilman verkkoyhteyttä, säätäen tuotantoaan reaaliaikaisesti paikallisten energian tarpeiden mukaan. Huomionarvoista on, että järjestelmä saatiin valmiiksi ja täyteen toimintaan 24 tunnin sisällä, sisältäen esilankoitettujen aurinkopaneelien asentamisen kontista.

Franck Chauveau, EDF

suurprojektien kehitysjohtaja Île-de-Francessa, korosti, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun liikkuvaa PV-laitosta käytettiin vesistössä näin suuressa mittakaavassa.

Tämä innovatiivinen PV-järjestelmä tarjoaa realistisen vaihtoehdon perinteisille generaattoreille suurten tapahtumien kuten olympialaisten, messujen ja festivaalien energian tuottamiseen sekä etäisille alueille, joita ei palvella julkisella verkolla. Voies Navigables de France (VNF), joka valvoo suurinta osaa Ranskan sisävesistä, on ilmaissut erityistä kiinnostusta tämän teknologian käyttöönottoon rakennustyömailla jokirannoilla.

 Liikkuva Kelluva Aurinkovoimala Energianlähteenä Pariisin Olympiakylässä

Yhdistynyt Kuningaskunta Rikoi Akkutarvikkeiden Asennusennätykset

Yhdistynyt kuningaskunta on matkalla asettamaan uuden ennätyksen akkuvarastointiasennuksissa vuonna 2024. MCS

sertifiointielimen mukaan Yhdistynyt kuningaskunta on jo ylittänyt aiemman vuosittaisen ennätyksensä, sillä ensimmäisenä puoliskona vuonna 2024 on rekisteröity 7 900 sertifioitua akkuvarastointiasennusta. Tämä merkittävä kasvu seuraa Yhdistyneen kuningaskunnan akkukapasiteetin asennusstandardin käyttöönottoa vuonna 2021, joka säätelee enintään 50 kW

asennuksia ja täydentää olemassa olevia sertifiointeja pienimuotoiselle tuotannolle.

Standardin käyttöönoton jälkeen asennuksissa on tapahtunut huomattava kasvu. MCS rekisteröi ensimmäiset akkuasennukset huhtikuussa 2022, jolloin kuukausittainen keskiarvo oli 34 asennusta vuoden loppuun asti. Tämä luku kasvoi noin 400 asennukseen kuukaudessa vuonna 2023, jolloin koko maassa rekisteröitiin 4 970 asennusta.

Tämä kasvu heijastaa laajempaa trendiä Yhdistyneen kuningaskunnan siirtymisessä alhaisiin hiilidioksidipäästöihin teknologioihin. Akkukapasiteetin nousun lisäksi MCS

tiedot osoittavat, että yli 80 000 brittiläistä kotia sai sertifioidut aurinkopaneelit ensimmäisenä puoliskona vuonna 2024.

Ian Rippin, MCS

toimitusjohtaja, ilmaisi innostuksensa ennätyksellisistä luvuista ja korosti laadukkaiden asennusten merkitystä. Hän arvioi menestyksen tukevien valtionpolitiikkojen ansioksi ja kehotti jatkuvaa valtion tukea. "Kuluttajien luottamus uusiutuvaan teknologiaan yhdessä jatkuvan valtion tuen kanssa on ratkaisevan tärkeää onnistuneelle siirtymälle. Walesin lämpöstrategia ja aloitteet kuten Boiler Upgrade Scheme, joka tarjoaa jopa 7 500 puntaa ($9 577) lämpöpumppuasennuksiin, ovat keskeisiä kuluttajien tukemisessa", Rippin sanoi.

Charlotte Lee, Lämpöpumppuyhdistyksen toimitusjohtaja, tunnusti sektorin edistymisen lämmön hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Hän kehotti Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta antamaan selkeät ohjeet lämmön sähköistämisestä, jotta momentum säilyy ja kasvu jatkuu.

 Yhdistynyt Kuningaskunta Rikoi Akkutarvikkeiden Asennusennätykset

 

Tanska Palauttaa Tukia Energiateknologian Viennille

Tanskan energiajärjestö on avannut uudelleen energian viennin edistämistä koskevan tukipoolin, tarjoten 9,3 miljoonaa Tanskan kruunua rahoitusta. Nämä tuet on tarkoitettu julkisten ja yksityisten kumppanuuksien tukemiseen, joiden on sisällettävä vähintään yksi julkinen ja yksi yksityinen toimija. Julkiset osallistujat voivat olla joko Tanskassa tai kansainvälisesti.

Kelvolliset projektit voivat sisältää toimenpiteitä kuten tietojen kerääminen, markkina-analyysi, markkinoiden kypsyttäminen ja tietämyksen levittäminen, kaikki konkreettisten liiketoimintamahdollisuuksien edistämiseksi ja energian viennin tukemiseksi. Projektit tulisi myös pyrkiä parantamaan kansainvälistä yhteistyötä energian alalla.

Etusijalle asetetaan projektit, jotka koskevat jotakin niistä 24 maasta, joiden kanssa Tanskalla on jo energian yhteistyösopimuksia. Hakuaika on avoinna 11. lokakuuta asti, ja hakemukset on toimitettava järjestön grant-portaalin kautta.

Tämä rahoitusaloite on käynnistetty vuonna 2019, ja 26 projektia on saanut tukea keskittyen alueisiin kuten energiatehokkuus, kaukolämpö, merituuli ja biokaasu Afrikassa, Aasiassa, Euroopassa ja Amerikoissa. Vuoden 2023 kierroksella 8,5 miljoonaa kruunua myönnettiin kahdeksalle projektille, mukaan lukien projektit, jotka keskittyvät kaukolämpöön Alankomaissa ja Puolassa, sektorin integrointiin Brasiliassa ja Saksassa, tuulivoimaan Intiassa ja Egyptissä, energiatehokkuuteen Yhdysvalloissa sekä hiilidioksidin talteenottoon Australiassa.

 Tanska Palauttaa Tukia Energiateknologian Viennille

Suuremmat Vaakasuunnassa Olevat PV-järjestelmät Voivat Muuttaa Euroopan Energiamarkkinoita

Kansainvälinen tutkimusryhmä on tutkinut, kuinka suurten bifaciaalisten pystysuorien agrivoltaisten järjestelmien käyttö voisi mullistaa Euroopan energiamarkkinat. He havaitsivat, että itä-länsisuuntaiset pystysuorat PV-paneelit voisivat merkittävästi parantaa mantereen sähköverkon integrointia ja tasapainoa vuoteen 2040 mennessä.

Analyysi osoittaa, että pystysuorien PV-järjestelmien lisääminen, erityisesti kaupallisilla ja teollisilla alueilla, voisi tuoda useita keskeisiä etuja. Näitä ovat aurinkoenergian suurempi osuus ja arvo, alhaisemmat peruskuormahinnat ja parantunut energiankauppa naapurimaiden välillä.

Tutkimus korostaa, että itä-länsisuuntaiset pystysuorat PV-paneelit pidentävät aurinkosähkön tuotantoa auringonnoususta auringonlaskuun, mikä tekee niistä arvokkaampia kuluttajille. Pystysuorat järjestelmät tuottavat tyypillisesti 30 % tuotannostaan keskipäivällä, kun taas etelään suuntautuvat paneelit tuottavat 70 %. Tämä kokoonpano vähentää huipputuotantoa mutta varmistaa tasaisemman tuotannon pidemmän ajanjakson aikana, säilyttäen korkeamman markkinahinnan.

Käyttämällä Euroopan Sähkömarkkinamallia (EPMM), joka simuloi Euroopan suurkäyttömarkkinoita ja arvioi politiikan vaikutuksia, tutkijat havaitsivat, että aurinko-PV-kapasiteetti voisi laajentua nykyisestä 240 GW

ä 649 GW

ja 1 178 GW

. Parhaassa skenaariossa pystysuora PV voisi saavuttaa jopa 50 % markkinaosuuden.

Mallin ennusteiden mukaan aurinkosähkön tuotanto kasvaisi 2 % vuoteen 2030 mennessä ja 3,6 % vuoteen 2040 mennessä. Korkeissa PV-skenaarioissa tämä nousu voisi ylittää 5,3 %, mikä osoittaa pystysuorien järjestelmien merkittävän potentiaalin. Tutkimus myös osoittaa, että korkeampi pystysuoran PV

käyttö voisi korvata kaasu- ja ydinvoimatuotannon, mikä johtaisi alhaisempiin sähkönhintoihin vähentyneiden järjestelmäkustannusten ja kurssien vuoksi.

Kaiken kaikkiaan tutkimus ehdottaa, että pystysuoran PV

lisääminen voisi tehdä Euroopan sähköjärjestelmästä taloudellisesti ja ympäristöllisesti kestävämmän, alhaisemman CO2-päästöjen, vähentyneen fossiilisten polttoaineiden käytön ja pienentyneiden suurkäyttöhintojen myötä.

Suuremmat Vaakasuunnassa Olevat PV-järjestelmät Voivat Muuttaa Euroopan Energiamarkkinoita

Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten fotovoltaisten moduulien valmistamiseen vuodesta 2008 lähtien. Balkonikolarivoimalan lisäksi Maysun Solar tarjoaa laajan valikoiman täysmustia, mustarunkoisia, hopeisia ja lasi-lasi aurinkopaneeleja, jotka hyödyntävät puolikappale, MBB, IBC ja HJT teknologioita. Nämä paneelit tarjoavat erinomaisia suorituskykyjä ja tyylikkäitä suunnitelmia, jotka sulautuvat täydellisesti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on menestyksekkäästi perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisiin asentajiin useissa maissa! Ota yhteyttä saadaksesi viimeisimmät moduulitarjouksemme tai kysymyksesi PV-tekniikasta. Olemme innoissamme voidessamme auttaa sinua.

Viite

Jowett, P. (2024, 14. elokuuta). AleaSoftin mukaan sähkön hinnat laskivat useimmilla Euroopan markkinoilla. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/08/14/electricity-prices-down-in-most-european-markets-says-aleasoft/

Rayner, T. (2024, 15. elokuuta). Energiavarastojen asennukset kasvavat 61 prosenttia tänä vuonna. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/08/15/energy-storage-installations-rise-61-this-year/

Puthod, F. (2024, 12. elokuuta). Liikuteltava kelluva aurinkosähkövoimala tuottaa energiaa Pariisin olympiakylään. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/08/12/mobile-floating-pv-plant-powers-paris-olympic-village/

Lynas, M. (2024, 2. elokuuta). Lämpöpumppujen ja akkuvarastojen ennätysmäärä asennuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/08/02/record-installation-figures-for-heat-pumpsbattery-storage-in-uk/

Jowett, P. (2024a, 12. elokuuta). Tanska jatkaa energiateknologian vientitukia. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/08/12/denmark-resumes-subsidies-for-energy-tech-exports/

Bellini, E. (2024, elokuu 12). Valtavat määrät pystysuoraa aurinkosähköä voivat muuttaa Euroopan energiamarkkinoita. Pv Magazine International. https://www.pv-magazine.com/2024/08/12/massive-amounts-of-vertical-pv-may-reshape-european-energy-market/

Suosittele lukemista: